Laurentius Cavallo, "den lagerkrönta hästen"

Thai Tanic (1.09,9), hingst efter Viking Kronos u. Sweetpike e. Ideal du Gazeau

Laurentius Cavallo, valack född 2010            

e. Thai Tanic - Light of day e. Buvetier d´Aunou

 

THAI TANIC (NO) VIKING KRONOS (IT) AMERICAN WINNER (US)
CONCH (US)
SWEETPIKE (NO) IDEAL DU GAZEAU (FR)
COSTA PLENTY (NO)
LIGHT OF DAY BUVETIER D'AUNOU (FR) ROYAL PRESTIGE (US)
NESMILE (FR)
XAMMY CATCH (DE) ARMBRO GOAL (US)
CATCH AND RELEASE (US)

 

Att välja just Thai Tanic var ett medvetet strategiskt beslut. Så här tänkte vi inför betäckningen 2009: 

Vi skulle betäcka Light of day för första gången och det är ju förstås ett viktigt val att välja den rätta hingsten till henne. Hon har ju en fransk-amerikansk pappa vilket ger bra möjligheter. Just nu har de mest framgångsrika hästarna i Frankrike, som vi väl får säga en den ledande travnationen för tillfället, en korsning med både amerikanskt och franskt på både faders och moderssidan (ex: Meaulnes du Corta, l´Amiral Mauzon, Qualita Bourbon, Quaro, Ready Cash, Sanawa, So lovely Girl, Quarla m.fl. ).

Light of day har ju Buvetier d´Aunou (FR) på ett amerikansk möderne (Armbro Goal) så min tanke var att hitta en passande hingst med både franskt och amerikanskt blod (helst utan Speedy Crown då linjeavel på honom (enligt mig) inte varit så lyckad).

Man kunde då antingen välja en fransk hingst (dvs skicka ner henne till Frankrike och det är ju inte så kul) med amerikanskt bakåt i linjen eller en amerikansk hingst med franskt på mödernet.

Alternativt så tog man en helamerikansk hingst och skulle då få 75% amerikanskt och 25% franskt blod vilket också varit lyckat (ex: Queen L., Victory Tilly) och vi borde då ha riktat in oss på Star´s Pride´s blodslinje och den jag tycker är mest intressant där är American Winner som lämnat både Viking Kronos och Credit Winner.

Jag funderade länge och bytte mellan dessa olika möjlighter tills jag fick en tanke - Går det inte att få både och? Både FR/AM OCH American Winner-blod!

Jodå! Thai Tanic är efter Viking Kronos (American Winner - Star´s Pride´s blodslinje) och har FRANSKT på mödernet (Ideal du Gazeau)! - Klockrent!

Läser man också på om hans exteriör så kompletterar han Light of day riktigt bra! 

Enligt Sven Lindblom, något av en expert på stammar med inriktning på franskt ger Cavallo höga teoretiska poäng för både stam och exteriör.

Tittar man i statistiken (ST per 2011-12-31) så finns det 6 avkommor åren 2007/2008 med korsningen Viking Kronos / Buvetier d´Aunou. Av dessa sex är 4 riktigt fina hästar: Orion Kronos (-08) 569.000, Kalypso Face (-07) 547.000, Sinova Ribb (-07) 435.000 och mycket lovande Mellby Vargtass (-08) 194.000, verkar var en mycket fin blodskorsning och får Laurentius Cavallo denna blodsblandning rätt, Thai Tanics eleganta perfekta teknik och den franska styrkan från Buvetier d´Aunou så får vi se vart det här äventyret slutar.

Mer om moderns (Light of day´s) stam kan ni läsa här.

 

Viking Kronos Viking Kronos, farfar

Buvetier d´Aunou Buvetier d´Aunou, morfar

Ideal du Gazeau Ideal du Gazeau, farmors far