Historik

Jonas Eriksson & Ulrika Wällstedt som gjorde ett jättefint jobb med Lighten under rehab/uppträning.

"Stall Guldstjärna"

Light of day unghästtränades av Lutfi Kolgjini och efter avklarat premielopp flyttade hon till den unga lovande Petter Lundberg i Boden. Hon gjorde sin debut sent som 3-åring och gjorde ett mycket fint kvallopp och spelades till stor favorit i debuten vilket snöpligt och helt plötsligt skulle ske på vinterbana (is) och därmed med långa broddar under skorna. Lighten visade sig inte trivas alls med brodd och det blev ingen bra start på karriären. När Petter skaffade sig en filial i Skara så blev det perfekt för Lighten att följa med och därmed slippa brodden. Tyvärr började Skara-äventyret med dåliga blodvärden och det tog nästan ett halvår innan hon kom till start. Hon visade väldiga speedresurser med bla. en 10-avslutning sista 400 i ett Åby-lopp men hade all otur man kan tänka sig i loppen.

 Boden

 För att komma ur den onda cirkeln testade vi ett miljöombyte och Stefan Persson, Halmstad, fick förtroendet. Oturen fortsatte och vid den rutinmässiga veterinärundersökningen vid tränarbyte så fick hon något skit i sig och fick en allvarlig och  akut infektion i en has, vilket ledde till operation och ytterligare en lång vila, med ny uppbyggnadsträning till följd.

 Light of day gjorde 2 fina lopp sommaren 2007 som resulterade i vinst men sen fick hon kraftiga problem i frambenen, vilket visade det sig senare, berodde på att hon hade ont i ryggen och därmed snedbelastade benen.

Halmstad

 Hon fick "komma hem" och få god omvårdnad och lugn och ro, mycket mat och kärlek. Samtidigt genomgick hon en veterinärutredning och behandling på Ultuna av Chris Johnston, sveriges ledande veterinär på ryggproblem, som hittade hennes grundproblem.

 Därefter blev det rehab och uppträning hos Ulrika Wällstedt och Jonas Eriksson, Seglinge Gård, Almunge. 17 Nov 2007 påbörjade de hennes rehabilitering efter de behandlingar hon fått, framförallt genom att bygga upp hennes ryggmuskulatur och ta hand om hennes ben med värme och kyla.  De tog verkligen hand om henne på ett mycket bra sätt så i Mars testade vi att kvala henne vilket hon gjorde på ett bra sätt och efter det gick hon ut och slog nytt personligt rekord på 1.14,6!

Seglinge 

 Efter ett par lopp till var vi mogna att ta beslutet att Inte betäcka henne den här säsongen utan satsa på tävling hela säsongen och därefter flyttades hon hem till Hans-Owe Sundberg (Solvalla) och hans gård i Taxinge. Hon har tävlat bra men i Mars 2009 tog vi beslutet att sätta henne i avel. Partnern 2009 heter Thai Tanic. 2010 - Revenue.