Team Norman, Solvalla

Glen Norman, tränade Laurentius Amour

Peter G Norman är nu ansvarig tränare för stallets hästar efter att Glen Norman lämnat över stafettpinnen till sonen, Peter är tränare på Solvalla, har sin gård på Eriksund där det finns alla sorters möjligheter till varierad träning med långa fina skogsslingor, backar, rakbanor, sandbana och en rundbana som man använder ihop med Fredrik B och Henrik Larsson.

På gården finns det både storstall, ett litet mindre lugnare stall och ett utestall, allt för att kunna anpassa till olika individer.

På den stora gården finns det många hagar av olika storlekar och unghästarna har dom största då dom helst ska vara ute så mycket som möjligt då det är bra att dom får röra på sig så mycket som möjligt under den viktiga perioden då dom växer.

Även syster Ann Sofie och sambon Jenny jobbar i stallet och dessutom finns förstås modern i huset, Marianne, bakom dom alla och sköter allt markarbete och administration. Det är ett riktigt genuint familjeföretag helt enkelt.

Team Norman Peter, Ann Sofie & Glen Norman

Glen känner man kanske bäst till som den som från början tränade upp och managerade Victory Tilly innan han som 4-åring blev såld och flyttad till Stig H. Under senaste åren har stallet haft väldigt fina framgångar med hästar som Brunton Tilly, Golden Tilly, Global Mind, Stunning Holly, Inside Broline, Sir Tilly,  Jill Tilly, Sweet Desire och DiLeva Käll (2a i Oaks 2009 och under 2010 2:a i både Drottning Silvias Pokal som Stochampionatet efter kullens drottning Viola Silas).

Under 2014 har man firat stora framgångar med stallets fina 3-åringar, på hingstsidan har Sloppy Joe visat framfötterna och på stosidan har Face´em visat mycket fina kvaliteter, bla. genom segern i Svenskt trav-Oaks.

Stall Lagerkrans har tidigare haft Laurentius Amour och Laurentius Maximus i stallet. Vi får säkert anledning att återkomma till Team Norman många gånger då det verkligen är trevligt att vara hästägare hos dem. 

Länk till stallets hemsida