Unghästtränad hos Ulrika & Jonas, Seglinge Gård

Jonas Eriksson och Ulrika Wällstedt, unghästtränare, Seglinge Gård, Almunge

 Laurentius Èmile hittade vi tillsammans med Hans-Owe Sundberg på Kriterieauktionen 2007, med lite hjälp av Göte Östlund. Göte tyckte det var den absolut finaste hästen som såldes på hela auktionen och Hans-Owe som även tidigare varit i kontakt med moderstammens avkommor rekomenderade oss starkt att köpa "Harkeröds Emil" som han då var döpt till.

 Efter auktionen gick han direkt hem till Ulrika Wällstedt (har tidigare jobbat som skötare hos bl.a Stefan Hultman och där bl.a haft hand om Pine Dust, Jaded och Jocose) och Jonas Eriksson (har tidigare bl.a arbetat på Menhammar Stuteri som unghästansvarig) för unghästträning.

Emil 1,5 år

Laurentius Èmile på plats på Seglinge Gård, Almunge

 Jonas och Ulrika ansvarade för inkörningen och unghästträningen fram tills dess att Hans-Owe hade plats hemma på gården och i Juni 2008 flyttade Emil "hem" till Taxinge och Hans-Owe´s gård.

 Maj 2012 fick Emil sin andra raka senskada på kort tid och fick därmed gå ur träning och sattes i konvalecntträning / uppträning hos Jonas Moberg där han kvalade i januari 2013 och därefter fick några lopp för att se att allt funkade.. I mars 2013 flyttade Emil hem till Stockholm igen men denna gång till travtränare Claes Sjöström där det tyvärr visade sig vid besiktningen att han hade en ny senskada och gick därmed ur professionell träning.

 Ägs numera av Lars Töverud & Anna Haack m.fl. Emil står på Gotland hos Anna och tränas av henne med mål att försöka komma tillbaka till tävlingsbanan.