Per Linderoth, Bergsåker

Per Linderoth, Bergsåker.

Stall Lagerkrans har ju fokus på att ha hästarna i träning i närheten av Solvalla för att ha nära till stallet och hästarna både i träning och tävling.

Alla hästar passar inte på Solvalla och en del hästar behöver en annan miljö, ett annat upplägg och vi vill då ha ett alternativ till dom hästarna.

Valet föll på Per Linderoth, Bergsåker, som utvecklat sin rörelse på ett väldigt fint sätt. Han håller till på Åke Svanstedts gamla gård utanför Sundvall, nämligen Mellangård i Matfors.

 Utsikt från Mellangård

Per Linderoth, 33, hade sitt bästa år hittills som travtränare förra året (2013).
Med Blended Scotchs seger i Stochampionatet som kronan på verkat räknade han totalt in 48 vinster och över 4,3 miljoner kronor inkört.
Några månader in på 2014 och formen håller i sig.
- Det har väl gått helt okej, säger Per norrländskt försynt efter 31 årssegrar och 3,7 miljiner inkört hittills 2014 med nyetablerade stjärnor som Ariel Boko och Bartender In. Årets finalist i Stochampionatet var Magic Number.
Per Linderoth håller till på Mellangård i Matfors, där en viss Åke Svanstedt huserade en gång i tiden, och framgångarna har gett ringar på vattnet.
- Vi har kunnat höja kvaliteten på hästarna allt eftersom och också fått in hyggligt med hästar i träning. Nu har vi 54 stycken, tidigare har vi alltid legat på 25-27 hästar. Jag hoppas kunna förvalta det på ett bra vis. Då kan det bli bra siffror när vi summerar året och även 2015 och framöver avslutar Per.

Vi är helt säkra på att Per Linderoth kommer bli ett av de stora namnen inom travsporten i framtiden!

Stall Lagerkrans har sedan 2014 haft Laurentius Romeo, Laurentius Cavallo samt Laurentius Veloce samt en kort period Laurentius Cash In i träning hos Per Linderoth. Romeo har visade fina resultat, bla. genom Romeos två segrar på V86 och två 2:a-platser på V75 på Bergsåker. För tillfället har vi ingen häst hos Per men vi får säkert anledning att återkomma.