Per Lennartsson, tränare

Per Lennartsson, numera Sundbyholmstränare.

Per Lennartsson var Solvallatränare fram till hösten 2014 då han flyttade licensen till Sundbyholm, Eskilstuna. Redan två år tidigare så köpte Per en gård precis intill travbanan i Eskilstuna där han bor och har ett 20-tal hästar.

Per lämnade gården Jordanstorp Säteri hösten 2014 och flyttade hästarna till Svärdbro Gård som ligger 2 mil norr om Nyköping, precis vid E4, 8 mil från Solvalla. En kort stunde senare flyttade han hela sin verksamhet till Sundbyholms travbana för att få en bättre helhet på verksamheten. På Sundbyholm finns allt Per behöver och travbanan är väldigt duktiga på att underhålla banorna så att hästarna har ett fint underlag att träna på året runt.

 

För unghästar så sker inkörningen under september månad och sedan grund-träning fram till årsskiftet.

Efter årsskiftet börjar de nyblivna 2- åringarna att tempojobbas på rundbanan, med sikte på premielopp under sommaren.

Per har dom senaste åren tränat fram stjärnor som Rakas, Alvena Pele och Alvena Pampas. Per tränade även Elitloppsvinnaren Nahar innan han såldes till hästägare hos Robert Bergh. 2014 heter stjärnskotten Order To Fly och Xenia GT. 2015 lägger vi till namn som Cash Gamble, Xceed GT, Nappa Scar och den nya stjänan Gareth Boko.

Vi har haft Hermine Boko i träning hos Per Lennartsson och tidigare har vi även haft Global Runaway och Tiny Pearl där (alla tre i ett koncept där vi leasade de välstammade hästarna av uppfödarna). Per skötte även unghästträningen av Laurentius Veloce innan hon gick vidare till Hans-Owe Sundberg.