Kriterieauktion 2011

Kriterieauktion 2011

 

Kriteriauktion 2011, 29 sept – 1 okt.

Jag vill gärna att det ska finnas jämna fina resultat i moderslinjen med en och annan toppindivid och inte ostartade mödrar ”med fina syskon” med en moderstam med spridda skurar av stjärnor. Jag lägger stor vikt vid morfar då den ska lämna riktigt bra samt att mormorsfar även är något bra att ha i stamtavlan. Sen kollar jag att dessa hingstar passar ihop med den hingslinje som valts och stirrar mig inte helt blind på pappan (aveln går fort och det finns många hingstar som ännu inte har avkommor i startbar ålder och som man därmed inte har statistik på) utan mer vilket blod han representerar och att det historiskt har funkat ihop med moderns hingstlinje.

Det bästa är att ha katalogen bredvid sig så man hänger med i vad som skrivs nedan. Har man den inte fysiskt kan man se den via den här LÄNKEN.

5. Bear Lassie (sto) Angus Hall/Muscles Yankee/Pine Chip känns kanon. Moderlinjen är acceptabel (ursprung Medio=plus), där finns bl.a Peace Corps nära och mormor har lämnat 2 miljonärer. Modern sattes i aveln som 3-åring och har lämnat en fin avkomma i 4-åriga Top dreamcatcher, detta är nu 4e avkomman. Hingstlinjerna Garland Lobell/Muscles Yankee har i denna kombination lämnat bl.a Lucky Chucky och Brad du Veluwe.

30. Highfive Laday (hingst) S.J´s Photo/Mr Lavec/Zoot Suit. Stark närmaste moderslinje. Mamman kanske inte är det starkaste kortet i stamtavlan men mormor och mormors mor är plus. Detta är 4e avkomman, det intressantaste tycker jag blodslinjen S.J´s Photo och Speedy Somolli är då den kombinationen är riktigt stark. Denna lämnade vi köprekomendation på.

55. Antonio AM (hingst) Orlando Vici/Super Arnie/Speedy Somolli. Moderslinjen (Minnehaha=plus) är jämn och stark där ”alla” är vinnare och tjänar bra med pengar, detta är moderns 2a avkomma (=plus). Blodskombinationen på hingstsidan är i princip identisk med urstarka Caballion och Super Arnie-ston har fungerat väldigt bra med franska hingstar.

119. Clicquets Madonna (sto) Make It Happen/Super Arnie/A.C´s Orion (morfar till bl.a Red Chili Pirat). Svensk hyffsad stolinje där styrka finns från Pluvier III (FR) och där mormor var en kanon. Detta är mammans 3e avkomma. Garland Lobell på Super-Arnie-ston är en plusvariant. Denna kom dock med på nåder på denna lista men kan rankas upp efter exteriörbesiktningen.

138. Angry Bird AM (sto) Daquet Rapide/Super Arnie/Smokin Yankee. Moderslinjen (Maggie H.=plus) är bra och blodskombinationerna Super Arnie-sto på franskt är bra samt att Pine Chip / Super Arnie är kanon.  Modern var 2a i kval till Oaks och 3a i Breeders-final och detta är hennes 2a avkomma (=plus).

139. Succeed Ås (sto) Like A Prayer/Mack Lobell/Speedy Crown känns väldigt intressant. Moderlinjen (Maggie H.=Plus) är mycket bra men detta är tyvärr moderns 8e avkomma. Like A Prayer/Mack Lobell har fått Charmaine Ås och kombinationen Lindy Lane/Mack Lobell är mycket bra och Speedy Crown på märrens linje är alltid bra. Mormor är ett starkare kort.

178. Cognac Sting (hingst) Offshore Dream/Alf Palema/Quick Pay. Mormors mormor är Haha Arden (elitsto) Mormorsmor säker, mormor lämnat en kanon och detta är mammans 2a avkomma (=plus). Alf Palema-märr på fransk hingst har visat sig vara en plusvariant. Denna lämnade vi viss köprekomendation på.

208. On Track Pusherst (hingst) Mr Pine Chip/Garland Lobell/Master Willie känns väldigt genomtänkt. Moderslinjen (Medio=plus) känns intressant och detta är moderns 1a avkomma = plus. Mr Pine Chip lämnar väldigt fina hästar och kombinationen S.J´s Photo på Garland Lobell har lämnat Vivid Photo och Excalibur. Detta är en av mina toppar i katalogen.

244. Alvena Take It (sto) Make It Happen/Mack Lobell/Giant Chill känns mycket bra. Moderslinjen känns bra med Kind Attention som starkt kort, detta är moderns 4e avkomma och hennes första avkomma är fine Alvena Putts. Hingskombinationen Garland Lobell på ett Mack Lobellsto är grymt bra och med en Speedy Crown-hingst som mormors far så känns det jättebra.

246. Västerbo Aquaw (sto) Mr Pine Chip/Florida Pro/Songcan  känns spännande. Moderslinjen  från Pejla Sund (elitsto) är kanon, mormor Blitzy Sund var en stjärna, modern har lämnat en kanon efter S.J´s Photo (Chanson d´Inverne) vilket gör blodskombinationen spännande men dessutom är Mr Pine Chip framavlad med samma blodskombination S.J´s Photo på Arnie Almahurst så det ger en spännande tvist på stamtavlan. Tyvärr är detta dock mammans 13e avkomma varav bara 4 vunnit lopp, men hon är väl värd att exteriörbesikta. Denna lämnade vi köprekomendation på.

268. Luca Brasi (hingst) Prince Gede/Super Arnie/Joie de Vie känns som en kanon. Moderslinjen (Namarra) är ruggigt stark på slutet med Divas Crown som mormors-mor och Kramer de Vie som mormor, detta är mammans 1a avkomma=plus. Franskt på Super Arnie-sto är jättebra och Super Arnie som morfar är super. En av topparna i katalogen om Super Arnie gjort sitt jobb med exteriören.

277. Yster Brick (hingst) Up Front Larry/Super Arnie/Tibur. Moderslinjen innehåller bl.a mamman till Speedy Crown (Missile Toe) och mormor och mamma har fina resultat, detta är moderns 3e avkomma. Tibur gillar man på moderslinjen och kombinationen Garland Lobell på Super Arnie-sto är bra kanske framförallt för att Super Arnie är lysande som morfar. Denna kom dock med på lite nåder på denna lista, men tack vare Super Arnie är den väl värd att exteriör-besikta.

297. Staro Hey Joe (hingst) Make It Happen/Victory Dream/Balanced Image är bra hingstar. Moderslinjen kommer från Armbro Flight! Men tyvärr har det på slutet inte varit så bra utan det är mer syskon och kusiner som utmärker sig. Mamman vann dock 4 lopp på 7 starter, har lämnat 6 avkommor i startbar ålder varav 5 vunnit lopp, detta är tyvärr henes 8e avkomma. Men det som gör denna så intressant är Victory Dream som morfar (Yield Boko, Lisa America, Micro Mesh m.fl.) och med Garland Lobells (via Conway hall) hingslinje så känns det ändå intressant att exteriörbesikta denna även om den kommer med lite på nåder på denna lista

301. Laurenzia Kemp (sto) Conway Hall/Yankee Glide/Pine Chip kan det bli bättre? Moderslinjen är kanske egentligen lite för dålig (innehåller dock mormors mor Royal Band *12,6aK $223.000) men när hingstarnas blodskombination är så bra är det åtminstone värt att titta på henne. Kombinationen Garland Lobell på Yankee Glide eller överhuvudtaget på Valley Victory-hingstar är kanon och Yankee Glide / Pine Chip på modersidan har gett bl.a Amaru Boko. Detta är moderns 4e avkomma och båda avkommorna i startbar ålder har kommit till start men ej övertygat än. Denna är ett litet långskott.

362. For Approval (sto) Pine Chip/Victory Abroad/Sugarcane Hanover känns bra. Moderslinjen har gått bra och verkar ha vinnarskalle, alla i närmaste linjen har goda resultat. Ett Pine Chip-sto är ju intressant i sig men med en Valley Victory-hingst som morfar är det kanon (har gett bl.a Calamara Donna) Och Victory Abroad har ännu inga avkommor som morfar men är ju far till bl.a Chimall TT, Victoria Sisu och Dear Jackie hittills och Valley Victory-hingstar brukar bli bra som morfar. Sugarcane är ju säkerheten själv. Detta är moderns 1a avkomma (=plus)

 

366. Blue Star Celerity (sto) Muscle Memory/Supergill/Balanced Image är bra. Moderslinjen (Nervolo Belle) är bra och detta är moderns första 1a avkomma (=plus) och enda då mamman är död. Hingstkombinationen med Valley Victory på ett Supergillsto är verkligen kanon och Balanced Image är stark att ha på moderslinjen.

389. Dats Moving (sto) From Above/Coktail Jet/Speedy Somolli känns råstarkt. Moderslinjen (Minnehaha=plus) är bra med fina resultat, mormor var med i unghästtoppen. Det är mycket styrka representerat u hingstarna i stamtavlan och en annan spännande detalj är att det blir 2+4 på Zoot Suit då denne även är fader till mormors-mor. Blodsblandningen är oprövad.

429 Harkeröds Jocke (hingst) Clerk Magistrate/Super Arnie/Speedy Spin är starka papper. Moderlinjen är mycket bra och jämn. En bror till Laurentius Emile tittar vi självklart närmare på. Denna lämnade vi köprekomendation på.

I övrigt lämnade vi köprekomenadation på: 63,91,131 och 444. Och viss köprekomendation på 187 och 224.

Ranking Topp-10: 91-30-63-429-131-246-444-178-187-224