Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Stoföl e. Raja Mirchi

2017-06-25

Imorse födde Veloce en liten dotter e. Raja Mirchi. Hon gjorde det själv ute i hagen. Anders stod bara och tittade på så att allt flöt på som det skulle och hon löste allt själv på bästa sätt utan hjälp.

Anders hörde av sig på förmiddagen så vi planerade om dagen och begav oss ned till Tystberga för att kika på det lilla underverket.

Veloce och fölet var rätt så trötta när vi var ute, men de de var lite oroliga av att jag gick in i hagen så var de uppe och rörde på sig lite grann. Veloce belönades med lite morötter medans den lilla tjejen låg och vilade.

Lilltjejen hade ett jättefint huvud och fina ögon, verkade pigg och alert på sina ännu stappliga ben. Starkt av henne att röra på sig så mycket redan efter några timmar! Hon sprang tom. lite grann när hagkompisen kom lite för nära och Veloce ville att de skulle hålla sig för sig själva.

Vi var inte där och störde så länge, de behöver förstås vila mycket nu, men om några dagar åker vi ner igen och kikar till dom.

Fler bilder finns i "Galleri Veloce

Veloce kommer om ett par veckor kollas upp då det är tänkt att hon ska betäckas med Readly Express i år. Readly Express har inte fått många betäckta dräktiga i år, så vi får nog hålla nere förväntningarna på att hon ska ta sig. Men vi provar förstås och tar hon sig inte får hon gå tom en såsong helt enkelt så testar vi något nytt nästa år.

Är det någon som har något bra namnförslag?

 

Antal kommentarer: 2

2017-06-28 01:28:47 - Tom

Laurentius Volare, för hon kommer flyga fram på banan. :)

2017-09-06 18:43:51 - Terno Lindgren , lindgrenab@hotmail.se

Hej o stort grattis även jag har min märr och föl född mars i år e andover hall hos Norrbysäteri hon är dräktig med Raja Mirchi o jag e så glad att jag valde raja istället för Maharajah.

Så stort grattis till er.
Tycker det är så roligt att folk delar sitt glädje fast man inte känner varandra.

Mvh Terno Lindgren
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)