Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Till avel

2016-06-07

Uffe körde ett nytt jobb med Laurentius Veloce idag men tyvärr var hon inte bra den här gången heller. Nån gång får man ta beslutet att ge upp, vi har gett henne många chanser men tyvärr har hon något problem som ingen kommit tillrätta med.

Uffe ger upp och rekomenderar oss att sätta Veloce i avel.

Sagt och gjort, hon åker imorgon onsdag till Anders på Ekeby Gård i Tystberga utanför Nyköping, eller rättare sagt så åker hon till Norrby Säteri för betäckning och om/när hon är dräktig får hon komma "hem" till Ekeby Gård, där hon gick på sommarbete som 1-åring.

<160616> Hon blev kollad igår igen Hon är mittemellan två brunster och hon har nu ägg på gång, för att säkra brunsten kommer man spruta henne 20/6 och därmed bör hon gå in i brunst den 24/6 och då kunna insemineras. Förhoppningsvis får vi henne dräktig med Raja Mirchi direkt och får då om allt går bra ett föl i slutet på maj 2017.

<160610> Hon kom igår till Norrby och redan imorse så kollade de upp henne. Hon var inte på väg in i brunst så man kollar igen om 5 dagar.

Vi har inte valt någon hingst än, vi var ju inställda på tävling, så det får bli lite diskussion i ägargruppen. För egen del har jag haft Raja Mirchi i huvudet ända sedan hon föddes och Raja Mirchi sköter sig bra som avelshingst och ligger bra till i statistiken för 3- och 4-åringar. Se länken till asvt.se statistik.

Raja Mirchi (Viking Kronos - Dame Lavec) 

Exteriör beskrivning
Mått: Manke 165 cm, Kors 166 cm, Längd 164 cm.
Stor, högställd hingst. Något kort, väl ansatt hals, hög manke, långa sluttande bogar, djup i bålen, sluttande kors. Långa kotor. X-ig. Välformade hovar. Täta rörelser i skritt bak. Rör sig korrekt i trav.

Antal kommentarer: 1

2016-06-17 00:52:45 - Roland

Det blir bra med Raja Mirchi, så håller vi tummarna att Veloce tar sig. Alltid kul och spännande att vara med från början och fram till första start.:)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)