Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Fölchampagne

2011-09-10

Evert och Lena hade bjudit in alla uppfödare som har fölmärr och eventuellt föl på Vada på fölchampagne på lördagen.

Självklart var även några delägare till Light of day och Laurentius Veloce på plats och njöt av det fina vädret i den fina miljön. Lena och Evert presenterade först alla hästarna som finns på gården genom att leda ut dom och berätta lite om var och en.

Här bland annat Laritz Crown e. Going Kronos - Laritz Goal (mamma till bl.a Laritz Supergoal). Självklart presenterades även våra fina individer Light of day och Laurentius Veloce.

Light of day ser ut att må jättebra och är en jätteduktig mamma och det såg ut som att hon var stolt över sin skapelse där i höstsolen.

Light of day

Laurentius Veloce kommer bli en rejäl märr när hon växt upp och hon ser riktigt fin ut vilket många gärna påtalar.

Laurentius Veloce

Efter visningen så släpptes allihopa ut i stora hagen och efter att Evert och Lena bjudit på champagne för att fira dom fina fölen samt grillar med tillbehör till hungriga gäster i det härliga vädret så gick vi ut i den stora hagen och hälsade på. Dom kom direkt när dom hörde våra röster och Lighten fick en rejäl laddning med äpplen och morötter medans delägarna Tom och Ingert bekantade sig med Laurentius Veloce.

Laurentius Veloce fick även possera ihop med oss vilket hon gärna gör här tillsammans med sin kompis hingsföl u. Jack´s Well e. Super Photo Kosmos.

Ett stort tack till Evert & Lena för en underbar dag ute i solen på Vada denna lördag!

Vi avslutar med en bild på den alltid lika fina Laurentius Veloce.

Laurentius Veloce

Antal kommentarer: 2

2011-09-11 21:43:45 - Tom Hansen

Jag vill också passa på att tacka Evert & Lena för en trevlig dag och även för det jobb de gör med hästarna! Hästarna går verkligen i en perfekt miljö och de små kan inte få en bättre start på sin karriär. Det märks att hästarna mår bra och är vana att hanteras av människor. Veloce är en riktig kelgris... Maria upplyste om att favoriten är att bli kliad på rumpan vilket ni ser av den nedre bilden att det stämde bra! Avslutningsvis vill jag också tacka Lars och Maria för en mycket god och trevlig middag efter fölchampagnen.

2011-09-12 20:13:51 - Roland

Jag ser att ni har det verkligen trevligt, så man ångrade att man inte åkte på fölchampagnen, men det blir väl fler tillfällen nästa år hoppas jag.
Veloce hon är för söt den lilla damen, Lighten ser fin ut hon med!(inlove)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)