Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Klinik

2016-03-01

Laurentius Veloce var idag in till kliniken och Henrik Nyberg som med ultraljud lyste igenom Veloce för att se om han kunde hitta något som dom vanliga veterinärerna inte kunnat hitta.

Det blev väl både bra och dåliga nyheter av detta....

Henrik hittade ärrvävnader på tre senor, dels båda gaffelbanden på bakbenen och dels ett yttre böjsena på höger bakben. Det betyder alltså att hon haft skador på dessa. (Och hur det har kunnat gå obemärkt förbi är för mig en gåta...?...) Skadorna var minst 6 månader gamla, och det är svårt att säga Hur gamla då de är läkta. Det kan också vara så att det är förslitningsskador, alltså inget som hänt plötsligt utan slitage som kunnat läka då hon fått vila, vilket hon ju gjort vid ett par tillfällen, men ändå.... Veloce verkar stenhård som kunnat träna på ändå...

Det är en oklar prognos men Ulf Stenströmer tycker att hon känns så pass bra att det är värt att vänta ut henne lite och tycker att har vi nu varit så tålmodiga med henne så kan vi lägga ett par månader till på henne då hon ju verkar så pass bra.

Ärrvävnaderna är lite fula och det och gör att det blir lite stelt och osmidigt vad jag förstår. Man behandlade dessa 3 senskador med chockwave och det kommer man göra några gånger nu under 6 veckor. Under tiden kommer Veloce hållas igång, men bara lugnt, i låga tempon och hon kommer regelbundet kollas upp av Henrik Nyberg genom ultraljud för att följa läkningen och processen. Henrik ville inte lämna någon prognos nu utan vi får en mer definitiv prognos om 4 eller 6 veckor när han ser hur Shockwave påverkar.

Vi får fortsätta vara tålmodiga!

Antal kommentarer: 1

2016-03-01 22:26:48 - Roland & Eva

Ja det är ju konstigt att ingen har märkt något av de skadorna som Veloce har och haft förrän nu,det är skönt med en erkänt duktig veterinär Henrik Nyberg som har tagit sig an Veloce så att hon kan bli bra i sina ben Vi får vänta ut det här och hoppas på att det inte blir några men av de här skadorna, för hon har ju möjlighet att göra det bra för det har hon visat förut. Vi tror på våran fina tjej.(inlove)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)