Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

1:a intervallpasset

2015-10-30

I onsdags så kollade veterinären på Veloce igen, allt såg bra ut.

Idag fredag så gick hon sitt första intervallpass i djupsanden hos Stenströmmer (de kör i 1.40-tempo ungefär). Hon gick 2 intervaller a´500 meter. Hon galopperade av ovana med djupsand i den första intervallen och i den andra skötte hon sig fint.

Ulf tror/tycker att hon behöver muskla på sig en del, han tror inte att hennes problem är fräschörmässigt utan helt enkelt att hon måste bli starkare i kroppen och orka med sig bättre, hon är ju ganska stor och rejäl.

Rent exteriört tycker han att hennes svaga punkt är just haserna och tycker att hennes hasvinkel inte är perfekt vilket enligt honom gör att det blir lite mer påfrestning på haserna än vad det skulle behöva bli.

Veloce får fortsätta att gå 2 intervaller per pass även nästa vecka, sedan utökar man till 3, sen till 4, sen till 6 och sen till 8 intervaller per pass. När hon orkar med sig på rätt sätt när hon går 8 intervaller så är hon redo för start enligt Ulfs koncept och nu när det blev som det blev så har hon ju tappat några veckor så det kommer nog ta ett tag att få henne i rätt form så jag vill att delägarna har tålamod och låter Ulf lägga upp det efter hans koncept, hon ska förstås få chansen att få fisa sin rätta kapacitet när hon väl kommer ut!

Delägare Roland Norell var på plats och tittade på jobbet, han kanske kompletterar med lite info här nedan och eventuellt kanske det dyker upp en filmsnutt då han hade iPad med sig, han skulle kika och se om kvaliteten räckte till. (Blev det något får du gärna maila över filen så ska jag lägga upp den här).

Antal kommentarer: 1

2015-10-31 17:51:47 - Roland

Som sagt var jag ute på Vaskens och tittade på våran snälla goa och mysiga Veloce när hon gick sitt första sandjobb, första vändan så var hon inte beredd med sanden och lite konfunderad men sedan andra vändan så tog hon tag i grejorna och tog i sa skötaren Cecilie (även kallad Sillen).
Vi har pratat med flera av skötarna som verkar vara ett fint och härligt gäng,det verkar vara go stämmning i stallet.


Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)