Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Rapport

2015-10-07

Ja, Laurentius Veloce har ju inte haft någon direkt tur sen hon kom till Stenströmmer men är nu igång och joggar igen iallafall.

Delägare Roland och Eva hälsar på hos henne varje helg med morötter och kärlek. Dom berättar att Veloce fått nya kompisar i en ny hage och den här flocken har hittills varit snällare. Veloce var dock lite avvaktande för hon är väl inte fullt inne i gruppen än.

Veterinärbesöket förra veckan var utan anmärkning så hon har joggat igång. 

Däremot så hörde Uffe av sig idag och berättade att Veloce svullnat upp lite i hasen så veterinären fick tömma på lite vätska och behandla igen. Däremot var hon haltfri och rörde sig bra.

Fortsättning följer....

<151011> Roland och Eva var till Veloce och hälsade på även denna helg. Hon var lite svullen i hasen men dom jobbar mycket med det, bl.a med kylning. Hon står i den lilla konvalecenthagen och fck massa mys och morötter som hon uppskattade väldigt mycket. Veloce var mycket kelig och go och verkade uppskatta besöket.

<151014> Idag fick jag följande sms från Uffe: "Allt fint. Hasen är lite tjock men Meri (vet) väldigt nöjd och hon är helt ohalt så nu kan vi utöka träningen, förhoppningsvis kan vi börja köra fort nästa vecka."

<151022> Går motionsjobb och känns jättebra enligt Ulf. Veterinären slog ett snabbt öga på henne igår onsdag och allt såg bra ut, hon är lite svullen i hasen men veterinären säger att det får vi nog räkna med. Hon gav Ulf klartecken att börja köra fort med henne och första jobbet kommer hon gå på tisdag (2 intervaller i sandbanan) och så ska veterinären slå ett snabbt öga på henne på onsdag så allt ser okey ut. Är allt okey så är det bara att köra på därefter.

Antal kommentarer: 3

2015-10-15 19:41:34 - Nybropelle

Det var skönt att Veloce är rätt så ok.Så hon är kanske snart på banan!(flower)

2015-10-16 20:08:39 - Nybropelle

Bak- och fram-aktion har ju inte samarbetart.Vad kan det bero på balansen eller något annat? Hur är det med den nu?(flower)

2015-10-16 20:18:08 - Lars, StallLagerkrans

Det har ju inte visat sig förrens man är nere i snabbare tempon, typ 1.22, så vi får väl se hur hon sköter sig när Uffe börjar trycka på om några veckor. / Lars
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)