Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Till Stenströmer

2015-09-09

Laurentius Veloce kom fram till Ulf Stenströmer igår, tisdag, eftermiddag. Hon var rund och fin och blank i pälsen och såg allmänt välmående ut, kom i bra skick helt enkelt.

Veloce står på Stenströmers gård Vasken där hon fick en skötare som heter Cecilie Steen och kom direkt bra överens med sina nya kompisar i hagen.

Idag onsdag var veterinären på plats hos Uffe och gick igenom Veloce. Veterinären tyckte hon var vänster bakhalt, när man bedövade glidsenorna (hasen) så släcktes hältan men hon markerade då en liten hälta höger bak, även denna gång från hasen. Man behandlade därmed båda haserna. Hon hade även en liten galla på vänster bakknä som behandlades när man ändå var igång.

Återbesök nästa onsdag av veterinären så får man se hur behandling tagit och om det behövs ytterligare behandling. När allt är bra så börjar man jogga igång och sen går hon in i Uffes träningskoncept och kommer få en ny sorts träning då Uffe tränar sina hästar i djupsand, det har han sett är väldigt nyttigt för hästar som inte har 100% teknik, eller lite svårighet att hålla ihop travet.

Rent generellt tyckte han att Veloce var en stor och rejäl märr som såg fin ut, och han tyckte att Revenue lyste igenom och hon var väldigt lik Divas Revanch som han tidigare hade i träning (tjänat över 600.000kr).

Han tyckte det här skulle bli väldigt spännande, han hade kollat upp henne, pratat med Linderoth och även pratat med Carl Johan Jeppson som körde senast och fått en bild som gör att han förstår att det finns fin kapacitet och att hon har en väldigt fin inställning till tävlandet. Han tyckte det var positivt att hans veterinär hade hittat något "nytt" som inte tidigare hade blivit behandlat och just denna typ av blesyr brukade enligt Uffes rutin göra att hästarna blev rulliga på det sätt som Veloce varit.

Jag uppdaterar här nedan med vad veterinären säger nästa onsdag:

Laurentius Veloce fick sig en spark på höger bakhas i lördags vilket delägare Roland & Eva fick veta när dom var på besök i söndags. Veloce gick i en egen liten mindre hage och hade ont, svårt att stödja på benet. Hon hade stått med is hela lördag em men benet var rejält svullet. I övrigt såg hon fin ut och hon fick lite mys och morötter. På måndagen fick hon metacam mot och svullanden gick snabbt ned. Idag onsdag så kom veterinären förbi och kikade och hon var rejält gallig i hasen och det var väldigt vätskefyllt så veterinären tog ett snabbt beslut att Veloce var tvungen att åka in på klinik då ledkapseln blivit angripen.

Fakta: "En ledinfektion är en akut, livshotande åkomma som orsakas av att bakterier kommer in i leden. Infektionen ger en kraftig hälta med svullnad och hög feber. För att infektionen ska ge med sig måste den behandlas med antibiotika i stora doser. Leden måste också spolas med steril koksaltlösning. För att kunna spola leden måste hästen sövas vilket inte är helt riskfritt.

Att en infektion är så allvarlig beror på att bakterierna som tagit sig in i leden bryter ned ledbrosket som kan ge bestående skador. Bakterier kan ta sig in i leden via en injektion, genom lednära sår eller med blodet till leden."

(Not. Mamman Light of day råkade ut för exakt samma sak fast i en kotled när hon kom ner till Stefan Persson, Halmstad. Veterinären behandlade henne i kotleden höger bak men fick med något skit i injektionen vilket ledde till en akut ledinfektion och man fick akut åka in och söva henne för att öppna upp och göra rent.)

Har nu under kvällen fått information från Ulf Stenströmer att veterinären var väldigt nöjd efteråt och att Veloce var hemma på gården igen. Veterinären gav en positiv prognos. Det blir nu penecilin i en vecka och sen återkoll hos veterinär nåsta onsdag. Återkommer med mer info då.

<150923>

Veloce är uppkollad av veterinär idag och allt verkar okey med henne nu. Hon fick springa på gårdsplan och var ohalt, däremot så böjde man inte förstås eftersom omständigheterna varit som dom varit. Hon får lugnt veckan ut så ska hon få börja jogga igång på måndag.

Antal kommentarer: 1

2015-09-17 01:07:08 - Roland & Eva

Det var otur att kom in något skit i leden,:( vi tror på ett snabbt tillfrisknande så att våran fina Veloce kommer igång igen.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)