Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Hagmyren 19/6

2015-06-19

Jag själv var hemma med midsommarfirande men vi hade delägare Tom på plats som rapporterade.

Hemma framför datorn tyckte jag hon såg lite knackig ut i provstarten men att hon skärpte till sig i loppet.

Foto: Tom Hansen

Det blev ett utdraget fält där så många som möjligt valde att köra på innerspår på den långa distansen och Veloce satt långt bak invändigt utan att kunna göra något, vilket iofs knappast hade varit ett alternativ men det blev väldigt långt fram till de där framme speciellt som hästen framför knappt gick framåt. Men som man kunde ana började det luckra upp sig bland orutinerade hästar på sista bortre långsidan i detta långa lopp, men då var det alldeles för sent eftersom de där framme var typ 100 meter före.

Foto: Tom Hansen

Laurentius Veloce avslutade bra ute i spåren och gick 16,5 sista varvet och det får man ändå säga är hyggligt för klassen på 3100 meter. Hon kom i mål som 6a på 1.17,2/3160 meter.

Tom som var på plats lämnade följande rapport:

Per var riktigt nöjd efter värmningen och sa att hon har utvecklats i varje start och kommer mer och mer. Hon kändes finare än tidigare och inte alls lika rullig. En positiv värmning.

Efter loppet så hade Per styrningar i ett antal lopp så jag hann inte prata utförligt med honom utan blev några korta kommentarer. Han tyckte självklart att det blev skit med ett riktigt tråkigt lopp där favoriterna satt där framme och när ingen fyllde på framåt så blev det ingen lucka utan hon hamnade helt instängd långt bakom täten. Hon gick ju fort till slut och ända in i mål på den långa distansen så det var klart godkänt, dock så tyckte Per att hon var knackig och orytmisk i travet vilket han tänkte åtgärda till nästa start med lite balansändringar.

Veloce var inte speciellt trött efter loppet utan gick i mål med krafter kvar.

Foto: Tom Hansen

Antal kommentarer: 2

2015-06-20 10:42:18 - Roland & Eva

Nästan alla ville köra spårsnålt på innern, då blir det långt fram till ledaren. Bra att Veloce gick med fart över mållinjen. Kan det här loppet vara ett litet test för sto championatet tro? Hoppas det iallafall, skulle vara roligt att ställa upp i uttagningarna till championatet.

2015-06-21 20:55:08 - Nybropelle

Synd att inte Veloce fick visa sitt rätta jag på distansen!(flower)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)