Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Bergsåker 14/5

2015-05-14

Vi och Roland var på plats på Bergsåker idag för att live se henne tävla. Vi kom till ett väldigt blåsigt Bergsåker, inte riktigt som sist när vi var här (debuten) men det blåste riktigt kalla vindar och kraftg motvind på bortre lång.

Hon var lugn och fin i stallet och verkar väldigt stabil. Hon värmde i några bakvarv och sedan 2000 meter i rätvarv med 21/300 till slut och då såg det lite kantigt ut i bakkärran. Per vände upp och körde upp till oss på publikplats och meddelade glatt att det var den bästa värmningen hittills och sa att knackigheten bak försvinner till loppet då man rycker bakskorna.

Det blev en omstart, där Velcoe kom iväg jättefint, men hon var väldigt lugn och reglerbar så omstarten bekom henne ingenting. Hennes psyke verkar riktigt bra!

I den giltiga starten kom hon iväg lika bra och det gick fort i början så Per valde att krypa ned och söka skydd in mot motvinden på bortre lång och inte vara för offensiv då hon är lite uppanmäld och dels ska tävla om 7 dagar igen. Per hade 15,5 i 1000 meter (flygande start) så Per var nöjd där han satt och gottade sig. 

Tyvärr satt dom där dom satt hela vägen in i mål och då den framför tröttnade rejält tll slut så drogs hon bakåt till en 6:e plats på 16,6M. Både vi och Per tror at hon satt med segerkrafterna i behåll men dom får hon nytta av nästa vecka.

Per var jättenöjd och tycker att hon utvecklas fint av starterna, hon visade nu att hon klarar av att möta mer rutinerade motståndare också.

Allt ser riktigt lovande ut alltså och hon kommer ut nästa torsdag igen, denn gång på Östersun och i en exakt likadan prop. Per Linderoth är då bortrest så det blir en catchdriver och Ulf Ohlsson är tillfrågad att köra. Se anmälningslistor på fredag morgon ca kl. 09.15.

Antal kommentarer: 2

2015-05-14 23:04:36 - Nybropelle

Ett intet sägande lopp som Veloce fick.Det var inget bra lopp som Veloce fick för att kunna vara med där framme utan satt fast i vinnarhålet ända in i mål och hade inga möjligheter att komma ut.Veloce borde varit bland dom tre i mål med ett bättre lopp utan blev sexa i mål!(flower)

2015-05-16 20:56:12 - Roland & Eva

Veloce gjorde ett bra lopp och blev fast i en dålig rygg, sånt händer ibland men det kommer fler starter så nästa gång har hon fördel att inte ha tömt sig. Så nästa gång på Östersund så lär hon inte bli fastlåst från startnr 15.(star)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)