Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Bergsåker 19/4

2015-04-19

Vi anlände till Bergsåker i god tid inför tävlingarna idag och möttes av blåst som jag knappt kan tänka mig att jag tidigare upplevt, knappt att vi kom ut genom dörrarna på bilen. Det blåste ordentlig motvind på "bortre lång" och man får vara imponerad av hästarna som bara springer på ändå.

Laurentius Veloce stod i sin box och blev lugnt selad av sin skötare Mikaela, Veloce la huvudet i mina händer och myste medans Mikaela jobbade på. 

Veloce och Mikaela åkte ut på stallbacksslingan och mjukade upp innan Per tog äver tömmarna för att köra några rätvarv inne på banan.

Hon var lite nervig, om det var tävlingsnerver eller om det var blåsten är förstås svårt att avgöra, dessutom var hon lite rullig i värmningen så Per beslöt sig för att sätta på lite mer vikt genom att sätta på boots fram.

Det såg bättre ut till provstarten och rent allmänt så ser hon riktigt krallig ut, hon är stor och rejäl och ser riktigt fin ut både i hull och hårrem, blank och fin.

I loppet kom hon iväg helt okey och det blev till slut 3e invändigt, där framme öppnade man 500 på 16,3 och 1000 på 19,1 med (1) So Gå Ikaros i ledningen. Det öppnade upp sig på sista bortre lång och Per kunde välja att gå ut när han ville, han avvaktade lite då han inte litade helt på henne (men hade han vetat hur bra hon agerade till slut hade han attackerat tidigare sa han), 300 kvar styrde han på och efter att hon avslutat 16,5 sista varvet, 15,0 sista 500 med den snabbaste 100-ingen till slut så spurtade hon in fint som 2.a på 1.17,8.

Här ser ni loppet i sin helhet:

Per var riktigt nöjde med hur hon agerade i loppet, hon visade riktigt bra inställning! Hon är riktigt fin exteriört, en jättefin häst, och fin att arbeta med sa han. Nu är vi igång så nu är det bara att sikta framåt och starta på avslutade han.

Jag (Lars) var helnöjd med loppet, perfekt och få ett fint lopp i ryggar i anständigt tempo och sen att hon visade så fin inställning och fart till slut, sista 200 gick riktigt fort för att vara en debut (iofs medvind men ändå). Hon såg fin och oberörd ut även efter loppet, det var jättekul att se!

Grattis till delägare och deluppfödare!!

Fler bilder finns i "Galleri Veloce"

<150421> Veloce har lite problem med karlederna, hade det redan i kvalet (mugg kallas det ibland) men man jobbar intensivt med dom, håller rent och torrt, lite sprit för att döda bakterierna samt att man stryker på med hippotrim. Hippotrim är det 7 dagars karens på så det blir bara några dagar mellan starterna man kan använda detta. Nu när det blir torrt och varmt ute brukar sådana här problem försvinna. Nästa start sker förmodligen i Östersund 30/4.

Antal kommentarer: 3

2015-04-20 09:32:29 - Nybropelle

Grattis Per och delägarna i Veloce till andra platsen.Veloce fick en fin resa i sitt första debutlopp med en snabb finnish och en bra tid.Jag är nöjd som delägare!(flower)

2015-04-20 19:02:21 - Tom

En riktigt fin debut. Jag tycker hon såg riktigt fin ut och klart finare än i kvalet. Nu hoppas vi hon tar loppet bra och att vi snart får se henne igen. Nöjd och glad delägare och deluppfödare :)

2015-04-20 20:39:38 - Roland & Eva

Va bra hon var över upploppet, Veloce gjorde en toppen debut som 2a. Vi är verkligen nöjda med denna fina start på tävlings karriären och hoppas på många roliga stunder på ovalen med våran Veloce.:D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)