Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Till Linderoth

2014-11-15

Hans-Owe tycker det finns gott om kapacitet i kroppen om man får henne att hålla ihop. Han tycker att han själv gjort det han kan och att man borde låta en annan veterinär och tränare kika på henne och att hon bör få en längre periods vila och återkomma i en ny miljö.

Det fanns förstås en del andra alternativ som tex. att sätta henne i avel men delägargruppen var i princip helt enig om att ge henne en chans att få visa sin kapacitet på tävlingsbanan och tog ett snabbt gemensamt beslut att flytta hästen till Per Linderoth, Bergsåker.

Per Linderoth blev riktigt glad för förfrågan, han har ju känt att det finns kapacitet i storebrorsan Cavallo.

Hans-Owe tog med sig Veloce till Solvalla idag och Per tog med henne hem därifrån efter tävlingarna. Jag var på plats och gav Veloce en massa härliga kramar och skickade med en kasse med morötter för hästarna att dela på. Hade kameran i fickan men glömde faktiskt att ta bilder.....

Pers veterinär kommer gå igenom henne noggrant på måndag kl. 11.00 och se om man kan hjälpa henne på något sätt. Därefter kommer en tjej som heter Carina att ta hand om henne. Carina är ridinstruktör med eget stall och hjälper Per med hästar som behöver komma ifrån travlivet under en period.

Det blir en period med vila och acklimatisering och sedan kommer Carina att jobba en hel del med Veloce, skogspromenader, dressyr och liknande varierande uppgifter för att hålla humöret på topp och för att hon ska få jobba med hjärnan, mental träning. Inget konditionskrävande eller jobbigt, hon ska ju vila. 

Därefter (nångång i februari/mars kanske) går hon in i Pers ordinarie träning och det kommer nog förmodligen bli mycket backträning, Åke Svanstedt sa alltid till Per att hästar som går backträning får inga problem med knäna.

Uppdatering <141117>

Idag gick veterinären igenom Veloce som tyckte hon var lite höger bakhalt samt att hon var lite lägre i korset på den sidan. Man behandlade höger bakknä. Hon reagerade även lite i vänster framknä som också blev behandlat med cortison. Veloce kommer därmed få gå på gården till återbesöket då man vill kika om det dyker upp något annat efter att denna behandling tagit. Man kommer även låta en kiropraktor, Sune Jansson, att kika lite på henne under den här perioden. To be continued......

 

En uppdatering kommer 141104 (efter återbesök av veterinären)

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)