Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Orytmisk

2014-05-06

Sen senast har man tränat på och hon rör sig sämre och sämre och man har inte varit nöjd med henne efter senaste veterinärkollen.

Idag fick veterinären gå igenom henne ordentligt igen och hon reagerade lite lite på höger framknä som hon hade känning i för ett par månader sen men nu hade hon reagerat i bakknäna också så man behandlade alla knän på henne.

Knäna är den leden som sluter sig senast och hon har tagit lite stryk av träningen helt enkelt.

Hon får vila en vecka och sen joggar man en vecka och sen blir det återkontroll. Det kan vara så att hon behöver några veckors vila, hon har växt mycket och är kanske inte helt färdig i kropp och leder för att kunna gå ned i de tider som behövs för att närma sig start helt enkelt.

Hon visar bra styrka i träningen och de känner att farten finns i henne så hon kommer bli en fin tävlingshäst bara man får ordning på kroppen.

Jag återkommer med ny info om ett par veckor, efter nästa veterinärkoll.

<140521> Man har varit ute och joggat Veloce nu och hon känns mycket bättre igen. Behandlingen pågår ju fortfarande (28 dagar) så man kommer bara jogga henne under denna period, sen kollar man om hon behöver ytterligare behandling, men man verkar ju ha hittat problemet.

<140530> Vi mätte henne när vi var ute på gården till 163 cm både över manke och kors. Angelica har börjat ridträna henne då man ska prova att galoppträna henne för att få henne att släppa loss ordentligt.

<140627> Enligt Angelica så funkar ridträningen jättebra. Veloce verkar tycka att det är kul och Angelica tycker hon känns bra, de ska rida på i några veckor till sen får dom prova att köra med vagn igen och se hur det känns.

  

Antal kommentarer: 3

2014-05-17 20:39:26 - ulf theberg

Var och bevitnnade Prins Daniels lopp på Gävletravet idag.Segrare blev Truculent e.Revenue.efter loppet går Johnny Takter både upplopet ner och upp tillsammans med Truculent.
(Något han brukar göra när han är stolt över hästens prestation)Det som var frapperande med detta var att när han gick så snubblade Truculent nästan på sig själv ,då han stoppade in vänster ben framför höger!!!

2014-05-26 20:27:51 - Lars Töverud, StallLagerkrans

Ja, och nu har en Revenue-avkomma (Market Share) det absoluta världsrekordet på 1000m-bana med tiden 1.08,6!

2014-06-29 14:51:52 - Tom

Hoppas det släpper för Veloce, så att vi får se henne på banan snart.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)