Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Till HOS

2013-09-04

Laurentius Veloce flyttar idag till Hans-Owe Sundberg. Delägarna har kommit överens om att flytta Veloce till Hans-Owe för att lättare och tätare kunna följa utvecklingen. Tyvärr har besöken på Jordanstorp blivit alldeles för få och då det roligaste med att äga häst är att regelbundet se och följa sin häst passar det bättre att hon finns hos Hans-Owe där vi regelbundet hälsar på. 

Att hon dessutom är lite "het" i träningen gör också att en vistelse ute på Hans-Owes gård, med det sätt man jobbar på, kommer passa Veloce ypperligt. Och det gör ju inte saken sämre heller att Hans-Owe gjort det så bra med storebror Laurentius Cavallo.

Per hälsar att Veloce känns jättebra i träning, hon jobbar på i tider kring 1.30 men är lite väl pigg när det går långsamt. Kör man i 1.45 så ligger hon på som sjutton och vill springa över dom framför. Hon har växt på sig bra och kommer bli en rejäl märr (precis som mamman) men är av en lite senare modell som behöver en hel del träning innan det är dags för tävling. Att det är en talang är helt klart, gick ju 1.30 full väg redan i april utan problem.

<130905>

Vi var idag ut till stallet och hälsade på, Veloce var ute i hagen och spatserade så vi tog med en påse mortötter och pratade lite med henne.

Laurentius Veloce

Som sagts tidigare så är det en stor och rejäl märr. Jag tycker hon är riktigt snygg, fint huvud med snälla ögon, bra motor både fram och bak, rättställd, smal i bringan, markerad manke, bra längd på ryggen och fint kors. Det kommer finnas mycket power i den här tjejen!

För dagen var hon lite gallig i hasen höger bak så det får stallet hålla lite koll på, det syns också på bakbenen att det gått lite vilt till i hagen med mycket bus.

Laurentius Veloce

Sen tog vi in henne i stallet för mer mys och morötter och så borstade vi henne ren och fin, hon är jättelugn, snäll och mysig så man har svårt att föreställa sig att hon ska vara "het" i träning. Hon får ta det lugnt några dagar och acklimatisera sig innan Hans-Owe börjar träna henne.

Återkommer när Hans-Owe skaffat sig en första uppfattning om henne med lite mer information.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)