Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Premielopp S 17/4

2013-04-11

Våra småtjejer utvecklas väldigt fint hos Per Lennartsson och det är nu dags för Laurentius Veloce att gå sitt premielopp inne på Solvalla.

Pratade med skötaren, Johan Brandel, förra veckan som berättade att Veloce var jättefin och att han trodde att hon var nästa på tur för premie.

Att Veloce mår mycket bra men blir jättesur i boxen om nån är i närheten när hon har fått mat och så är det lite humör i henne på måndagar när man kör , men att det är bra att det är lite humör i märrar. Han tycker Veloce har kommit långt hon med kanske lika långt som Runaway. Revenue känns jättespännande, bra timing att ha en avkomma efter honom redan, han stiger nog i pris snart om han inte redan gjort det.
 
Så jag hade lite föraning att det kunde bli premielopp nästa vecka vilket det alltså blir, onsdag 17 april på Solvalla.
Det är bara två hästar med i premieloppet, förutom Laurentius Veloce så är det det 2-åriga stoet Carina Look e. Ken Warkentin-Pejla Håleryd, dvs. en syster till Looking Flashy (bla. vinnare av Guldstoet och finaslist i Breeders Crown), mormor Blitzy Sund vann också Guldstoet men även E3 och var 2a i Oaks och 3a i Kriteriet, mormors mor är elitstoet Pejla Sund. Carina Look såldes på Kriteriesuktionen för endast 20.000kr och hon tränas av Solvallaamatören Eva Söderman.
 
Förmodad starttid är 17.05, och startlista hittar du HÄR
Vill man vara på plats och se förberedelserna bör man vara där från 15.30. 2 biljetter per delägare kommer finnas i stallbacksentrén (Easy KB/Stall Lagerkrans/Ditt namn). Efter premieloppet snackar vi lite med stallet, tränare och kusk och sen tar vi en tradionsenlig premieloppsfika, denna gång på stallbacksficket.
 
Väl mött och meddela gärna hur många ni kommer (fler biljetter kan ordnas om ni säger till) så jag kan förbereda fikat. / Lars

Antal kommentarer: 2

2013-04-11 16:47:07 - Tom Hansen

Hej, då får vi försöka klämma in en resa till Solvalla på onsdag. Kul att tjejerna är så fina. Blir lite extra spännande när det är en egen Stall Lagerkrans uppfödning som entrar ovalen.

2013-04-12 19:00:04 - Roland

Det här får vi inte missa, vi kommer båda till solvalla på onsdag, kul att att våran Veloce kommer till premielopp (lite oväntat) redan nu. Hade väntat mig framåt maj juni men det vet ju Per när det är dax.:D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)