Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

6 km / pass+film

2012-11-23

Laurentius Veloce sköter sig bra i träning. Hon går 4 pass i veckan och det blir ca 6 km varje pass som varannan gång sker på skogsslingan och varannan gång på banan. Det handlar ju mest om jogging och att lära sig tekniken än så länge och så fortsätter det till mitten på januari då man börjar köra efter klockan.

Hon har växt och hon är väldigt lik sin mamma och kommer nog bli som henne storleksmässigt. Hon har lagt på sig vinterpälsen och ser därmed väldigt maffig ut men som sagt, det är mycket päls. Hon hade fått skavsår från selen så dom får hålla efter det lite och får placera selen lite längre bak än normalt. Gav förslag att dom skulle plocka ut en fårskinnspad och sätta på selen så det blir mjukt och skönt.

Dom är nöjda med henne och hon sköter sig som hon ska, hon är snäll att handskas med och gör det man begär av henne. Hon travar fint och verkar säker och stabil så det är bara att gnugga vidare. Känslan är att hon inte är av den tidiga modellen så när det ska delas upp i grupper (sikte på 2- resp- 3-årsstart) så lär hon hamna i gruppen som tränas för debut som 3-åring.

Jag var nöjd med det jag såg och det ska bli väldigt roligt att följa hennes utveckling. Jag filmade henne när hon var ute och joggade och så här såg det ut. (Hon körs utvändigt i 2a spår hela tiden)

Antal kommentarer: 1

2012-12-20 14:27:26 - Lars Töverud, StallLagerkrans

Pratade lite kort med Erik ute på Jordanstorp idag som meddelade att allt flyter på som det ska. Hon har börjat bli lite bitchig / visat mer temperament och jagar kompisarna i hagen (det är bra, märrar ska ha lite temperamnet) Hon har iofs fått lite hudutslag / svamp men inget som påverkar träningen. Hon kommer vaccineras nu i jul och får sen ta det lugnt i några dagar. Från 1 januari så kommer man börja gå lite rundbanejobb, man kör 1 gång per vecka från början och sen ökar man till 2 gånger och i februari ska dom kunna gå 1.45-tider och när man är framme i april så blir det dubbelheat två gånger i veckan.
Jag passar på att önska alla delägare en god jul!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)