Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Jordanstorp

2012-09-04

Vi fick följande information av Per Lennartsson efter att hon varit på plats på Jordanstorp i två dagar:

<120904> Allt är bara bra med Laurentius Veloce som den sista tiden fått gå med Global Runaway i en konvalecenthage eftersom Global Runaway opererats för en lös benbit. Idag tog dom bort stygnen på Runaway så därmed var det dags att transportera dom till Per Lennartssons gård Jordanstorp.

Erik Holm var på plats och tog emot. Han tyckte så här direkt att dom såg fina ut och ledde in dom i stallet på box där dom fick lite mat för att stå att varva ner  lite efter resan. Dom var väldigt lugna och det är ju skönt att dom har tryggheten i varandra. 

I början blir det ju lite träning att bara få ha utrustning/sele på sig, sen börjar man tömköra dom lite lugnt och försiktigt och efter ca. 3-4 veckor brukar dom vara redo att sätta vagn bakom och så tömkör man dom med vagn några gånger innan man sätter sig upp och börjar jogga lite med dom.

Tyvärr hade Erik lite bråttom iväg då han skulle till Mälarkliniken så vi hann inte prata så mycket men han ger ett lugnt och stabilt intryck och vi kan vara trygga att lämna henne i hans händer. 

Ytterligare en delägare var på plats, nämligen Kjell som för första gången träffade Laurentius Veloce live.

Vi avslutar med att tacka Ekeby Gård för ett fint sommarbete och allt ni gjort för Laurentius Veloce, ni lämnade henne i jättefint skick till Jordanstorp!

Antal kommentarer: 3

2012-09-14 19:40:41 - Lars, StallLagerkrans

Hej, Jag har idag pratat med Erik på Jordanstorp som berättar att Veloce är väldigt snäll att hantera och att det märks att hon är mycket hanterad. Det går jättebra i hagen med alla andra, det är förstås lite race när dom släpps ut i hagen men inga bråkar, sparkas eller annat dumt. Dom har börjar inkörningen och dom tömkör henne nu i princip varje dag. Hon har ännu inte fullt ut lärt sig kommandona från drivern så dom fortsätter nöta med henne och går bakom och tömkör henne. Erik var nöjd med allt kring henne så här långt. / Lars

2012-09-28 00:27:03 - Lars, StallLagerkrans

Veloce har nu haft vagn bakom sig vid 4-5 tillfällen och allt funkar bara bra, hon är snäll och sköter sig som hon ska. Hon fick i veckan en hovböld som får läka ut innan man börjar köra henne. / Lars

2012-09-29 16:54:38 - Roland

Härligt att det funkar med vagn efter sig, men synd på hovbölden.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)