Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Revenue

2012-08-27

Det går bra för Revenue som avelshingst! Inte nog med att han lämnat hela 5 stycken 09-travare, han lämnade förra årets Hambletonian-tvåa Whiskey Tax (1.10,0) och årets Vinnare av Hambletonian - Market Share.

Revenue Revenue

Efter segern i Hambletonian har Market Share varit ute i ytterligare två stora årgångslopp i USA, nämligen The Colonial ($500.000) där han var 2a på 1.09,7 bakom snackhästen Googoo Gaagaa samt att han inatt var ute i Dr. Harry M. Zweig Memorial ($350.000) där han Vann på 1.09,7. Loppet ser du HÄR.

Market Share har nu tjänat $1.272.000 och har rekordet 1.09,7* satt vid seger i både Hambletonian och i Dr Harry M. Zweig Memorial alltså.

Market Share Market Share

Det som är extra roligt med Market Share att hans blodslinjer är väldigt lika vår egen Laurentius Veloce. Båda då med Revenue som pappa och sen är mödrarna ursprungna från Speedy Crowns blodslinje, Veloce har Speedy Crown i 5e led och Market Share i 6e led på moderns hingstlinje.

Sen är då moderns morfar ur Speedy Crown-linjen hos båda. I 4e led hos Veloce och i 7e led hos MS och sen har dom Bonefish som mormors morfar båda två och Speedy Crown som mormors mormors far båda två.

Se stamtavla Laurentius Veloce

Se stamtavla Market Share

Laurentius Veloce Laurentius Veloce

Blodsmässigt så kan man därmed ha stora förhoppningar och det är bara att hoppas att Veloce vissar samma talang och inställning så kan det bli riktigt roligt! Hon har inga exteriöra brister och mentalt visar hon en skön inställning till livet hittills, bara hoppas att hon kommer visa vinnarskalle i karriären också.

Senaste nytt gällande Revenue här på hemmaplan är att Truculent vann försök och final i Mantorpsloppet (40.000kr+100.000kr) på Mantorp på nya banrekordet 1.11,0 den 20/8. (Även han med en moder med Speedy Crown som hingstlinje och med Speedy Crown på moderns morfarslinje.)

Vi var nere och hälsade på henne i lördags, vi borstade henne ren och så fick hon lite godis (mineraler) och morötter. Hon är väldigt social och står gärna med huvudet i famnen på en och myser, hon gillar att bli kliad och borstad och njuter när man håller på med henne. Hon kommer komma välhanterad till Lennartssons gård dit transporten är planerad tisdag 4e september.

Antal kommentarer: 1

2012-09-19 15:43:57 - Lars, StallLagerkrans

I Frankrike vinner Trotteur på löpande band och har nu tjänat över 200.000 euro!

En annan intressant iakttagelse är blodet hos Donttellmewhattodo som är efter Offshore Dream som är efter samma pappa som Revenue, dvs. Reve d´Udon. Han har Bonefish på samma position som Veloce och har en mormor som kommer ur Speedy Crowns stolinje, precis som Veloce.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)