Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Sommarbete

2012-05-12

Idag var det dags för Laurentius Veloce att åka på sommarbete. Redan igår kväll åkte vi till Vada och borstade henne ren och fin inför resan till Ekeby Gård i Tystberga. Hon står så snällt och njuter när man borstar henne och så fick hon lite morötter i belöning.

Laurentius Veloce

Redan klockan 09.00 imorse var det dags att lasta och Veloce gick snällt på transporten. Hon stod snällt och fint i transporten tillsammans med Global Runaway som kommit upp ifrån Alebäck i veckan.

Vi passar på att tacka Evert och Lena på Vada så jätte jätte jättemycket för allt ni gjort för våra hästar, dom är så fina, välhanterade och fulla med självförtroende och det är resultatet av allt fint ni gör för hästarna!

Omkring klockan 10.40 så var det dags att släppa ut dom i hagen till Anders fyra andra ston som redan fanns på plats, ytterligare tre ston ansluter på fredag så dom kommer totalt vara 9 ston som går ihop i sommar.

Utsläpp på sommarbete

Det blev omgående massa spring och Veloce och Runaway höll ihop då dom lärt känna varandra på Vada. Det tar några dagar innan alla har accepterat varandra och funnit sina platser.

Laurentius Veloce

Laurentius Veloce var jättefin, glad och pigg med en härlig uppsyn.

Laurentius Veloce

Dom kommer gå i den här hagen tills dom ätit upp gräset och sedan kommer dom flyttas till en ännu större hage, där låter man det nu växa ut ordentligt, i lugn och ro utan betande hästar.

Mer bilder finns i "Galleri Veloce"

Här kommer en film från dom första minuterna efter utsläppet:

 

Laurentius Veloce och Global Runaway är dom två ljusbruna hästarna. Veloce har en vit kota höger bak. (Global Runaway har vita kotor på båda bak samt en vit stjärn i pannan.)

Antal kommentarer: 3

2012-05-13 16:41:11 - Lena Ryd Ländin

Vad härligt det ser ut! Vi får verkligen önska er LYCKA TILL
Everth o Lena

2012-05-14 10:05:14 - Roland Norell

Jag håller med Lena,det ser verkligen härligt ut. Tackar er båda Everth & Lena för fin omvårdnad av våra hästar(flower)

2012-05-17 22:59:17 - Ingert

Ja det ser härligt ut.
Jag är väll lite partisk, men Veloce är riktigt fin.(inlove)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)