Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Jättefin

2012-02-27

Hon är verkligen fin, vår Laurentius Veloce. Jag var först ute till henne i fredags kväll då det var dags för påfyllning av mat. Lighten fick en massa äpplen och morötter och jag testade att bita små bitar av en morot för att se om Veloce tyckte det var gott. Jag fick lägga lite i krubban så hon förstod att det var mat sen smaskade hon i sig alla småbitar av moroten från min hand, hon tyckte det var väldigt smarrigt. Hennes första morot! Det lär bli fler.....

Laurentius Veloce

Sen var vi ut till hagen på söndagen när det var så soligt och hälsade på dom, Veloce är lika social som vanligt och bara följer en vart man än går och vill bli kliad och nu då även få en liten morotsbit.

Hon har växt ordentligt och min känsla är att hon kommer bli en bit över medel. Exteriört tycker jag hon ser jättefin ut men en mer exakt beskrivning lämnar jag inte förrens till hösten när hon är 1½ år då dom växer så mycket nu under våren och sommarbetet. Det är en trygg individ och som har huvudet på skaft, intelligent helt enkelt.

Laurentius Veloce

Hon blev kliad och borstad och vill bara stå och mysa. Hästarna njöt i vårsolen odag och alla såg ut att må hur bra som helst.

Hon kommer alltså gå kvar på Vada till Maj nån gång då hon får åka på (kollo) sommarbete hos Anders Karlsson i Tystberga.

Antal kommentarer: 1

2012-03-06 18:56:56 - Lars, StallLagerkrans

Måndagen den 5 mars kom dom och frysmärkte Veloce, det gick bra hon tyckte bara det var lite olustigt när dom ryckte bort hår ur svansen för dna-provet. / Lars
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)