Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Fin kille

2021-06-24

Har varit på Ekeby Gård och besökt Veloce och lillkillen många gånger redan och han står gärna och blir kliad om än fortfarande lite reserverad, men kliar man honom på baken så njuter han, precis som mamma Veloce. Så jag får oftast stå och kila Veloce med ena handen och Apollo med den andra.

Ja, precis. Roland har kommit med ett fint namnförslag på killen; Laurentius Apollo! Apollo som är ljusets gud och det blir en fin anspelning på mormor Light of day! Samt att det första man kanske tänker på när man hör Apollo är rymdraket, och vi får väl hoppas att Apollo kan ta oss till stjärnorna :-)

Laurentius Apollo

Mamma Veloce tar hand om honom och skyddar mot allt runtomkring men ibland får han någon meter och passar på att hälsa på något av de andra fölen, ibland med lyckat resultat.

Veloce och Apollo har det bra i den härliga miljön ute på Ekeby Gård i Tystberga. Båda fick också träffa hovslagaren i veckan för att fila till fötterna, passar ju bra med lite pedikyr till primadonnan Veloce :-)

Veloce fick en pg-spruta igår för att hjälpa till med brunsten och kollas upp på löpande nästa vecka för eventuell betäckning med Trixton som blir årets partner. Det är frusen sperma och inte helt 100 att hon tar sig, men vi hoppas på det bästa!

Fler bilder finns i "Galleri Veloce"

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)