Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Väldigt fin

2020-06-14

Hingstfölet som nu nästan är 4 veckor och som fått namnet Laurentius Etoile ser väldigt fin ut.

Under ett par dagar hade han lite feber och diaré men det gick snabbt över. Han har nu gått i hagen med ett antal andra föl och deras mammor och de har precis börjat våga sig fram till varandra så snart blir det säkert massa bus & lek.

Mamma Veloce tar fint hand om Etoile och skyddar honom och sköter om honom på ett fint sätt.

Jag har varit nere och hälsat på dom väldigt ofta de här veckorna och han har nu inte bara börjat acceptera att man håller på med honom utan nu söker han självmant upp mig och gillar att stå och bli kliad. Tänderna kliar på honom så han vill gärna stå och gnaga på händerna, det går ju bra de första dagarna men nu får man lära honom att det inte är okey längre.'

Han är jättefin, precis som alla i den här familjen verkar bli och har det där fina huvudet, och allerta pigga ögon. Plusset på den här individen är korset som ser ut att bli riktigt fint.

Han har haft besök av hovslagaren som kommer verka honom löpande så han får perfekt benställning och han har blivit chipmärkt samt fått plasma för att ha ett starkt imunförsvar (iom att förra årets föl fick en bakteriell infektion och dog).

Han är pigg och glad, sprallig och busig men man märker redan nu på honom att han kommer vara lika fin och snäll som de övriga i familjen.

Laurentius Veloce är väldigt fin hon också och tar hand om sin son på ett jättefint sätt. Veloce är drottning i hagen så ingen vågar sig fram till henne när hon har föl.

Veloce är kollad av veterinär och allt är bra med henne. För en dryg vecka sedan sprutades hon (PG, är ett hormon som hjälper brunsten) och kollades i fredags och då såg man att ett ägg var på gång, kollas åter igen imorgon måndag och insemineras (med Readly Express som vi har plats hos) när förutsättningarna är perfekta.

(Inseminerad 16 juni, kollad 3 juli - ej dräktig. Semineras igen 4 juli)

Fler bilder finns i "Galleri Etoile"

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)