Här kommer det löpande info om Laurentius Veloce

Påsk

2018-03-31

Jag kunde inte hålla mig utan åkte ned till Ekeby Gård idag och mös lite med hästarna i solen idag. Veloce tuggade glatt i sig morötterna och även Allegra fick sig en morot, skuren i små små bitar som hon gladeligen åt upp.

Småhästarna var rätt så trötta, Allegra försökte sova till och från, eller så gick hon och åt hö eller så kom hon fram till staketet och skrapade med hoven och "sa" - kom hit och klia på mig lite.

Tog några bilder, årstiden gör ju inte hästarna rättvisa med skitig vinterpäls, jag riktigt längtar till sommaren och få se hur hon ser ut om ett par månader.

 

 

Vad gäller Veloce så blev det ju så att kretsen kring Readly Express förra söndagen gick ut med att de släppte 20-25 platser för betäckning 2018 trots att de sagt att han inte skulle finnas tillgänglig alls i år. Jag var snabb med att ringa Menhammar och när det blev som det blev förra året så fick vi en av dessa exklusiva platser. Men det finns en del om och men....

Han kommer bara betäcka med färsk sperma mellan 2/4-13/4. Det betyder att Veloce måste vara brunstig någon gång under denna period och man får därmed också bara en chans att bli dräktig. Men vi ser om det går, en liten chansning men det finns ju inget att förlora.

Och blir hon inte betäckt / dräktig med Readly Express så fortsätter vi att betäcka med Raja Mirchi precis som det var tänkt.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)