Träningsrapporter & Info för Laurentius Legio

Morötter

2010-11-20

Vi åkte till Seglinge idag och hälsade på Legio och Kjelle.

Laurentius Legio

Han ser ut att vara i finfin författning, lugn och harmonisk. Tyvärr hade det snöat och då temperaturen låg runt "nollan" så var det lite kladdig snö vilket "växer" fast under hovarna och blir som snöbollar / styltor så det gick inte att köra honom idag men jag åker upp inom kort och filmer honom när han rör sig.

Han har blivit skodd och fått brodd för första gången i sitt liv och det hade gått jättebra enligt Kjelle. Ingen hade ens behövt hålla i Legio utan han var cool. Precis som med allt annat visade han på att han är en säker, harmonisk och intelligent häst.

Han är riktigt trevlig att jobba/umgås med, han tyckte det var skönt att bli lite borstad och så fick han morötter (kanske för första gången?) och när han väl fick smak på det (efter den första moroten som åts lite avvaktande) tuggade han i sig dom med väldigt god aptit.

Det finns några nya bilder i "Galleri Legio"

Kjelle är mycket nöjd med honom och dom har hittills kört 3 varv på banan per pass (4 ggr / vecka) och han travar fint, breddar riktigt fint och travar hela vägen. Allt eftersom han känner sig bekväm och blir starkare så ökar dom på mängden vartefter. Han blir inte ens varm eller andfådd än så länge så det är bara att köra på.

Tillägg 1/12 (Off. Easy KB-rapport): LAURENTIUS LEGIO är en fin häst som körts i ungefär en månad. Han är lugn,harmonisk och travar fint. Han jobbas nu 4 dagar/v. ,4-5 km varje gång, och träningsdosen ökas på allteftersom.

Måste säga att det här känns som ett riktigt intressant nyförvärv till Stall Lagerkrans, har riktigt positiva "vibbar" kring den här. Jag och Mats behåller nog en väldigt stor del själva i den här.

"Andelar till salu i Legio"

Vi är hittills sex sju delägare i honom och det finns fortfarande utrymme för ett par till (beroende på hur många andelar man tar per delägare)

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)