Träningsrapporter & Info för Laurentius Legio

Behandlad

2013-09-06

Vi fick ett mail från Sandra Bergman som berättar följande om Laurentius Legio;

Jag var ju som sagt på banan med Legio och han kändes så fin. Tog det bara lugnt, för jag ville bara se hur han var så jag kan åka med han själv i framtiden. Han var superlugn och väldigt stabil, som en gammal starthäst så jag var väldigt glad den dagen :- )  

Sen gick han ett ridjobb efter det hemma i backen och jag tyckte han var katastrof dålig. Så jag tänkte att han kanske har en dålig dag. Sen red jag bara i skritt några dagar, klättrade i bergen med han, så efter en vecka gick han jobb igen i backen och det var ingen förbättring. Vi beställde tid till Per Spångfors och fick komma dit för tre veckors sen. Då visa det sig att det var svårt och se på bandet vart hältan sitter så Per ultraljuda honom överallt i lederna och kom fram till att höger fram knäled och vänster bog och vänster baknä var vätska i så dom blev behandlade. Sen så hittade han tyvärr oxå att korsbandet i högerbaknä är skadat. Så han är på lätt träning i 2 mån. Det är bra prognos på att det skall läka bara man ger det tid. Troligtvis när han för 1 1/2 mån sen fick ett sår på bakbenet i hagen så har han säkert trillat och dragit ut korsbandet. Såret är läkt och även kollat ingen fara med det iaf. Jag är villig och ge Legio den tiden, jag tycker verkligen om honom och känner att det finns så mycket i honom.

Så tanken är att i mitten på oktober så åker vi till Per igen och kollar upp hur allt ser ut. Legio är född med lite otur kan man säga :-/. Han är iaf mycket bättre nu med balans och koll på sina ben, han är dock ibland en liten klumpeduns som gör att han skadar sig. Men jag ska ge honom tid med skogsridning och sen blir det när allt är ok igen ridning i berget sen blir det banjobb ( håller en tumme) . Hoppas detta gav lite mer infoa, så kan jag skriva igen när jag gjort återbesöket hos Per i okt. Med vänlig hälsning, Sandra, och hela familjen hälsar till er.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)