Träningsrapporter & Info för Laurentius Legio

Hamnat rätt

2012-12-10

Det känns verkligen som att Laurentius Legio har hamnat rätt hos familjen Bergman och då framförallt hos Emma som är den som står för den dagliga vården och träningen. 

Emma var ute och promenerade mycket med honom i början samt umgicks med honom mycket för att skapa tillit och förtroende dem emellan. Hon tycker Legio är väldigt snäll och trevlig, att han är väldigt glad och positiv till allt han gör. Hon har den sista veckan ridit honom två gånger och det har gått jättebra, han kändes väldigt stabil och trygg under sadel och hade varit jättesnäll.

Legio har reagerat lite i ryggen och man har ju hur som helst velat gå igenom honom vilket man gjorde idag hos veterinär Per Spångfors i Halmstad. Han hade framförallt behandlat honom i en inflammerad höft men även båda bakknäna samt båda framknäna. Därefter hade han även fått träffa tandläkaren och hade blivit av med fyra mjölktänder och fått slipa två kindtänder som var lite vassa. Av käkfrakturen märktes inget förutom att en av framtänderna står lite snett som man får hålla lite koll på.

Nu får Legio det lugnt i hagen en vecka innan Emma kommer fortsätta med att rida lite lätt på honom så får man se hur han känns om det behövs ett återbesök eller nåt. Emma trodde det här skulle bli jättebra, framförallt för att Legio är så positiv till allt, till träning och att han är så glad och trevlig. Det hörs på Emma att hon verkligen gillar Legio, jättekul att han hamnat så rätt. 

Antal kommentarer: 4

2012-12-11 12:58:55 - Angelica

Roligt att höra att han har det bra.

2012-12-11 13:41:08 - Olle Sundfeldt

Snyggt jobbat Lars!

2012-12-12 08:06:17 - Roland

Det verkar som han kommit till ett toppen ställe hos Bergmans, man blir glad när han tycks trivas med livet efter miljö ombytet.Emma och Legio fixar det här är jag övertygad om.

2012-12-30 20:58:53 - Lars, StallLagerkrans

Man kommer göra ett återbesök hos veterinären på torsdag 3/1 då man även kommer ta blodprov för att se om han har någon fästingsjukdom, för han har oförklarligt fått hög feber vid några tillfällen. Vi kommer åka förbi och hälsa på honom på kvällen den 4/1 så därefter blir det en liten rapport här.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)