Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & Info för Laurentius Legio

Utlånad

2012-11-21

Jonas har inte varit nöjd med Laurentius Legio de senaste veckorna och känslan var att det var dags att stanna upp och reflektera. Legio har varit igång och tränat mycket mängd men har den senaste tiden tagit ett steg tillbaka i utvecklingen och bör nog få en liten andningspaus, slippa träningen och kanske gås igenom och se hur kroppen har reagerat på den tuffa träningen på slutet och sen börja om på nytt igen med sikte mot hösten 2013.

Ägargruppen tog då beslutet att det var dags att ge upp projektet med Legio i proffsträning och vi satte upp ett mål att hitta någon amatör eller liknande som ville ge Legio den tid och den kärlek som han behöver.

Det gick otroligt snabbt, vi kom i kontakt med en tjej som heter Sandra Bergman och hennes syster Emma. Familjen (med pappa Tommy Bergman i spetsen) har tidigare haft en verksamhet, ett konvalecentcenter för travare, i nästan 15 år med kunder från bl.a Goop, Svanstedt och Lähderkorpi. Dom har även tränat upp en del hästar från grunden som t.ex. Open Stretch, Minnesota och Mr Vivaldi. Som äldre finns exempel som Evita Ås, Lina Trot och Coin Square. Sen 2006 har dom bara haft egna hobbyhästar och har idag ett 3-årigt sto som Sandra tränar och tanken är att Emma ska ta hand om Legio. På gården finns även ett fölsto (dräktig med Flirtin Man tror jag) och 2 Shettisar som sällskap. Som veterinär använder dom Per Spångfors i Halmstad.

Detta kändes som en optimal lösning, en liten gård med mycket tid för omvårdnad och kärlek samt en lång gedigen erfarenhet att komma till rätta med travare som haft problem så vi kom överens om en lösning där dom lånar/leasar Laurentius Legio mot 25% av insprungna pengar.

Sandra och Emma har nu hämtat Legio och tagit med honom hem till sin gård, Björnsgården i Hökerum (ligger utanför Borås) och deras första intryck var att det var en väldigt trevlig och snygg häst. Dom kommer börja med att gå igenom honom ordentligt med sin veterinär och förhopningsvis får han en paus med lite vila innan det blir dags att börja om från början. Dom kommer lämna rapport åtminstone varje kvartal om vad dom gör och hur det går vilket kommer förmedlas här på hemsidan.

Vi önskar Emma, Sandra och familjen Bergman lycka till!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)