Träningsrapporter & Info för Laurentius Legio

Banjobb

2012-09-05

Jonas var idag in till Färjestad med Laurentius Legio för ett första test på bana. Delägare Tom var på plats och hade följande att berätta; Han var väldigt tittig från början och lite ängslig och nervös och sprang och bröt lite och höll på. Han var inne med en 2-åring som inte var så stabil utan sprang och bröt hemåt mest hela tiden så då blev det ännu svårare att få Legio att fokusera på rätt sak.

Dom hade försökt vända upp och köra en bit men det hade inte funkat utan man fick köra in i stallet och sätta på helstängt och murphybländare och så åkte dom ut och körde ett banjobb med Legio utvändigt om 2-åringen och med den nya utrustningen skötte dom sig bra. Enligt Tom travade Legio mycket fint när dom körde 1.30 full väg med 1.27 sista varvet. Legio var inge trött efteråt så konditionsmässigt har träningen gjort gott och travet sitter som det ska.

 

Hemma sköter sig Legio hur lugnt och exemplariskt som helst så Jonas trodde inte det skulle vara något som helst problem inne på banan, men då Legio var lite ängslig så kommer Jonas ta in honom på banan och köra ett jobb var 14:e dag ungefär framöver.

Laurentius Legio

Tom som var på plats har skickat över bilder och filmer. Vi tackar för rapporten!

Laurentius Legio

Tycker han ser ruggigt fin ut på bilderna !!!

Glöm inte att anmäla er till Jonas hästägarträff / pubkväll som är lördagen 15 september, läs mer på Jonas hemsida.

Antal kommentarer: 5

2012-09-05 20:01:43 - Ola

Kval om en månad??

2012-09-06 08:47:28 - Lars, StallLagerkrans

För att bli startklar så krävs det en hel del jobb till men skulle han fortsätta utvecklas lika fint (jag tycker han ligger bättre till än förväntat) så kanske vi kan få se han i kval i november. / Lars

2012-09-06 20:46:31 - Ingert

Jag tycker Legio ser riktigt fin ut på blderna,och han travar mycket bättre än senast jag såg honom på banan.
Ser verligen fram emot kvalet.

2012-09-06 22:11:30 - Richard

Den 15:e är en illa vald dag då det är Åby stora. Hälsa Matte från mig!

2012-09-07 09:40:39 - Roland

Jag håller med om att Legio ser riktigt bra ut och det närmar sig kval,jag tänkte åkt och tittat på banjobbet men tiden räckte inte till det får bli en annan gång
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)