Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & Info för Laurentius Legio

Uppkollad

2012-08-01

Laurentius Legio hade tappat en tand och när dom skulle ut och köra så var han irriterad i munnen så dom åkte in med honom till kliniken och gick igenom honom. Veterinären tog bort ytterligare en tand som var på väg loss, helt normalt då det kommer upp nya tänder som 3-åring. Dom passade på att raspa lite vassa kanter så det inte irriterar i munnen och i övrigt tyckte dom att det såg bra ut avseende käkfrakturerna.

Legio November 2011

När man ändå var inne så passade man på att böja igenom honom och han visade lite reaktion i frambenen och blev behandlad i knäna samt att man kommer ge honom metacam (ungefär som Voltaren för människan) i några dagar. Legio får därmed ta det lugnt i två veckor innan man fortsätter träna på.

Min egen uppfattning är att det är inte speciellt positivt att behöva behandla en ung häst som ännu inte börjat "gå fort", nu har ju Legio en liten annan historia  bakom sig än de flesta andra så det är väl en liten förmildrande omständighet.

Rent generellt så är Jonas nöjd med Legio, han tar nu i ordentligt i träningen och orkar med sig bättre och bättre men poängterar samtidigt att det är en individ som behöver lite mer tid på sig för att bli "färdig", och det var ju detsamma som Hans-Owe sa och det kan även vara det som gör att han behöver lite medicinsk hjälp på vägen, han är inte riktigt färdigväxt i leder mm. och därmed blir det lite mer slitningar i kroppen.

Vi har även pratat ihop oss med Hans-Owe gällande det framtida upplägget och vi kom överens om att Legio blir kvar hos Jonas över kval och debut för att se att allt fungerar som det ska.

Ska man spekulera i någon form av tidsram så är Min gissning att han ska kunna vara redo för kval innan årsskiftet nån gång och jag tycker också att vi ska ha det som målsättning för att få ett ordentligt svar på att vi till nästa år kan räkna med Legio som starthäst.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)