Träningsrapporter & Info för Laurentius Legio

Ny bild

2012-06-23

<25/6> Pratade med Jonas som varit mycket nöjd med Laurentius Legio i träningen senaste tiden. Han tar i ordentligt och sedan han satt springrem på honom håller han nere huvudet och tar tag i grejerna ordentligt och jobbar igenom med hela kroppen. Han går intervaller 3 ggr per vecka och går för tillfället 1.45 (8 intervaller) och kommer inom kort sänkas och köra 1.40 i intervallerna. Mellan jobben för vagn så går han i vattenmaskinen, vilket känns som att det gör mycket gott för Legio. Jonas kommer nöta på 1.40-tempo i några veckor och sedan sänker man till 1.35 och nöter i några veckor. När han lätt och ledigt på ett bra sätt går 1.35 i alla intervallerna så känns det som att det är läge att diskutera med Hans-Owe om det fortsatta upplägget och om/när det är aktuellt att flytta tillbaka till Taxinge. Räknar man då så känns det som han går 1.40 i juli och 1.35 i augusti och att det därmed omkring 1 september är läge att ta nästa steg i utvecklingen.

Rent generellt tycker Jonas det är bra gång i honom som om han får tillräckligt med träning i sig kommer göra det bra, han ligger ju lite efter rent träningsmässigt och behöver som sagt en hel del mil i kroppen innan han kommer vara startklar. Enligt Jonas ska han säkert vara redo för kval till hösten men om han kommer vara startklar i Solvallakonkurrens redan då låter han vara osagt och överlåter till Hans-Owe.

 

 

<23/6> Jonas skickade under midsommar en ny bild på Laurentius Legio så vi får se hur han ser ut just nu. Han är så fin.

Laurentius Legio

Antal kommentarer: 5

2012-06-23 20:44:41 - Ingert Lundborg

Fin bild på Legio, han är riktig vacker.
// Ingert.(inlove)

2012-06-26 10:05:12 - Roland

Det var skillnad när jag var på ägarträffen då var han lerig, men det kanske ska vara en lerinpackning för att Legio ska bli så här blank och fin ;)Han ser ut att trivas med livet.
Ett förslag att Jonas kvalar och startar några starter innan Legio kommer tillbaks till HOS, (bara en tanke som slog mig) eller vad tycker ni andra?:)

2012-06-26 19:33:04 - Ola

Hej på er!

Jag måste hålla med om att han börjar se ut som en riktig häst, kul och höra att han tar åt sig så bra av träningen nu.
Roland, jag tycker din tanke känns rätt. Att han kan kvala för Jonas är väl inget konstigt, om han sen skall göra starter också ja kanske det...
Jag kan tycka att det är viktigt att vi är överens i ägargruppen om en gemensam plan som vi försöker hålla oss till, sen är det ju upp till hästen/tränare att leverera.
Man får väl också tänka på att det är skillnad på proppar och proppar när det väl är dags att starta. Säga vad man vill men det är andra pengar att köra om på ex Solvalla än de mindre banorna.
Hoppas bara att han fortsätter i samma kurva som nu, då kan det bli en trevlig höst, jag längtar redan..
Ha det bra

Ola Halmstad

Ps, Jag beställer bra väder för er som skall ner till Sprintermästaren.

2012-06-27 15:00:49 - Tom

Tack för beställningen Ola, hoppas du har bra kontakt med vädergudarna! Riktigt kul att höra de possitiva rapporterna om Legio.

2012-07-07 14:32:12 - Hasse, hans.e.andreasson@telia.com

Hej
Håller fullt ut med Roland att vi skall låta Legio kvala och debutera hos Jonas.
Enda skillnaden är att jag kan tänka mig att ha kvar Legio hos Jonas fortsättningsvis också.
För personligen tycker jag inte att vi skall flytta tillbaka till HOS.
Men kommer naturligtvis att göra det om ni andra vill det för jag tycker det skall bli kul att var med på resan.

Fortsatt Trevlig Sommar Allihop
Hasse
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)