Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & Info för Laurentius Legio

Solen tittar fram

2012-02-26

På söndan var det så fint väder så vi lät hästarna gå i solen ett par timmar utan täcke, det mår pälsen bra av. Vi ger dom även torkade maskrosor vilket gör att kroppen lättare blir av med slaggprodukter i kroppen som dom dragit på sig under vintern.

Laurentius Legio

Det har inte blivit så mycket träning dom sista två-tre veckorna, först var han sömstucken och halt så hovslagaren fick komma ett par gånger och rätta till så skorna satt rätt och den senaste veckan har det varit rena isgatan så det är knappt att hästarna har kommit ut i hagen.

Däremot leker Legio och Porsche för fullt med varandra så dom motionerar sig själva i hagen och mer bus blir det ju mer solen visar sig.

Laurentius Legio

Eftersom det blev som det blev så känner vi att vi har inte möjligheten att själva träna igång honom på det sätt som krävs nu efter så lång helvila. Vi har därmed tagit kontakt med Jonas Moberg som bl.a. tränar upp hästar efter konvalecentvila då han har både skrittmaskin och vattenmaskin på gården vilket torde bli perfekt för Legio att komma igång med. Planen är att Legio ska påbörja uppträningen hos Jonas i mitten på mars och den första månaden bara tränas i skritt- och vattenmaskin eftersom han inte får ha bett i munnen förrens 17 april. Därefter blir det lite blandad träning i vattenmaskin och för vagn under en period och sen bör det gå att träna honom rationellt igen om Jonas anser att allt ser bra ut.

Laurentius Legio

Vilan har dock gjort gott för Legio´s ben som torkat upp ordentligt och han är nu torr och fin i ben och leder. Efter några månader hos Jonas med ordentlig uppträning så kommer han komma bra förberedd tillbaka till Hans-Owe i sommar som då får börja trimma honom mot kval under hösten.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)