Träningsrapporter & Info för Laurentius Legio

Solvalla 23/10

2011-10-23

Laurentius Legio gick idag sitt premielopp på den godkända tiden 1.34,3.

Laurentius Legio

Han var lugn och fin i stallet och i värmningen såg det riktigt bra ut i dom bakvarv han gick, Hans-Owe tänkte att "det här känns ju riktigt bra". I rätvarven blev han lite tittig och sprang och bröt lite, vet inte om det var innerplan han tyckte var lite läskig men han slog på en galopp med jämna mellanrum i värmningen. Det är sånt som händer med unghästarna när dom är inne på banan för första gången.

Laurentius Legio

När loppet går igång blir han lite stegig direkt från start och det blir lite galoppsprång innan han börjar trava in sig ordentligt och sen går det lugnt och försiktigt i ganska jämn 1.32-fart i 2000 meter med en sista 500-ing efter 1.30,5 kommer dom i mål på den godkända tiden 1.34,3. Grattis till en premie på 25.000kr till ägargruppen!

Legio och Rosmarie

Hans-Owe var nöjd med hur han kändes, han travar riktigt fint när han slappnar av men idag var han lite spänd och fick inte riktigt aktionen att stämma till 100% hela tiden så Hans-Owe körde på säkerhet bara för att klara premietiden. Orkesmässigt sa han att han kunde kört mycket snabbare men han ville inte riskera något.

Här har ni filmen från dagens premielopp:

Nu är det första målet klart, premieloppet. Han är inte riktigt färdig än, behöver bli lite starkare och framförallt i bakkotorna där han är "lite vek" som man säger. Nu kan stallet äntligen börja träna honom ordentligt och inte behöva tänka på tempoträning utan nu blir det styrketräning och konditionsträning under hela hösten och vintern tills vårvärmen dyker upp då det är dags att börja blanda in lite tempoträning igen. Jag tror inte detta blir en tidig 3-åring så alla får nog ha tålamod att vänta en bra bit in i säsongen innan vi får se honom i kval och debut.

Legio och Rosmarie

Laurentius Legio är riktigt snygg och har dom exteriöra förutsättningarna för att bli riktigt bra, nu ska han bara få stärka upp musklerna så kommer det här bli bra.

Laurentius Legio

Han är riktigt snygg, Laurentius Legio

Antal kommentarer: 4

2011-10-23 19:46:55 - Roland

Får tacka för en härlig och trevlig eftermiddag i höst solen och en smaskig premiefika efter utfört premielopp för Legio, han skötte sig bra. Det var lite nervöst att vänta om tiden skulle räcka för godkänt, men det gick ju bra.:D

2011-10-23 21:01:31 - Ingert Lundborg

Ja Roland det var en härlig eftermiddag, och Legio skötte sej alldeles utmärkt. Han är riktigt fin Legio.
// Ingert(inlove)

2011-10-24 09:13:10 - Tom Hansen

Det var synd att jag inte kunde vara med och ta del av den smaskig premiefikan. Nu hoppas vi han tar åt sig ordentligt av träningen i vinter. Kval och debut kommer jag inte missa för allt smör i Småland. :)

2011-10-25 14:38:08 - Richard

Grattis!
Personligen älskar jag premielopp fast de egentligen inte säger så mycket.
Men det är nåt speciellt med premiären ändå:)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)