Träningsrapporter & Info för Laurentius Legio

Jättefin

2011-08-02

Hans-Owe och hans veterinär, Nicolas, gick imorse igenom Laurentius Legio och Nicolas tyckte han var jättefin. Att han känns lite "mjuk" (svag) bak beror förmodligen på att han har så långa bakkotor och det tar lång tid att bli tillräckligt stark där vilket föranleder att han "trampar igenom" när det går lite fortare tills han byggt upp muskulaturen ordentligt. Nicolas tyckte att han var jättefin.

Av svullnaden (gallan) syntes det knappt något av längre och var i princip helt urtorkad nu så Legio fick klartecken för att börja träna på och enligt Hans-Owe skulle dom ta det lite lugnt till att börja med men känns han riktigt bra efter några jobb så sätter dom igång och tränar för fullt.

När han i fredags för första gången blev utsläppt i hagen ute på Taxinge fick han för första gången gå ihop med en annan häst, vilket blev Laritz Goalmaker, och herregud vad glad han hade blivit och hade lekt och racat i hagen för fulla segel. Och Hans-Owe och Rosmarie som stått och tittat tyckte han rörde sig och travade jättefint. Dom tycker även att han musklat på sig och att han har en riktigt fin kropp.

I lördags hade han gått ihop med både Laritz Goalmaker och El Classico och även El Classico hade han tyckt riktigt mycket om så dom två hade gått riktigt bra ihop. Så det känns jättebra att han nu får möjligheten att få lite sällskap och någon att leka och busa med, jag tror han saknat det.

Antal kommentarer: 7

2011-08-19 17:53:49 - Tom Hansen

Ska bli spännande att följa honom de närmaste månaderna i träning. Ser fram emot Stall Lagerkrans obligatoriska Premiefika!

Såg att Flirtin Mans första avkomma kom till start förra veckan. Clicquots Ceasar slutade 2:a i debuten för sin tränare Patrick Wickman.

2011-08-20 10:46:19 - Lars, StallLagerkrans

Hej, Hans-Owe berättade igår att Legio drabbats av något virus så just nu får han ta det lugnt.

2011-08-31 09:48:33 - Lars, StallLagerkrans

Hej, Laurentius Legio är igång med träningen igen from denna vecka. Man kommer även ta ett blodprov för att se om det kan ha varit någon fästingsjukdom.

2011-09-02 15:45:55 - Tom Hansen

Hej Lars, skulle vara kul om du kunde berätta lite om hur träningen är planerat fram mot premieloppet.

2011-09-03 21:00:55 - Lars, StallLagerkrans

Hej Tom, Hur? Är nog inget annat än normal träning på slingan blandat med något banjobb för att känna av hur han ligger till. Framförallt tränar man styrka och blandar in lite tempo mellanåt alltså. Eller var det något annat du menade? Lars

2011-09-06 14:38:28 - Ola

Kul om Legio kan köra på utan strul framöver. Finns det någon plan på när det kan bli tal om ett ev premielopp? Och känns han så pass tidig i utvecklingen att han kommer att starta i lopp under senhöst/vintern?
I övrigt, stort tack för delgiven info ang våra kusar.
Ola
Halmstad

2011-09-06 19:27:25 - Lars, StallLagerkrans

Ola, planen är att gå premielopp i slutet av oktober på Solvalla. Han verkar vara av typen som behöver lite mer tid på sig, 2-åringsstart är uteslutet och vi får ha som mål att komma ut på försommaren som 3-åring. Framåt mars kommer man kunna ana sig till hur han ligger till i träningen och ungefär när man kan räkna med kval och debut.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)