Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & Info för Laurentius Legio

Jobbar 50+film

2011-04-16

Var idag ute på Seglinge och hälsade på. Allt är bra med Legio och han tränar på och bygger muskler, tränar kondition och slipar på tekniken för den framtida karriären. Han går kondition/styrka två dagar i veckan och lite snabbare 1 dag i veckan. Dom ligger och nöter i 1.50-tempo just nu. Idag när jag var ute gick han 1.47/1600 meter och så här såg det ut:

 

Han är enligt Kjelle lite lat, eller flegmatisk som man säger på travspråk, han gör inte mer än man begär. Och vad man läser om hans bror Putte Topline så är han likadan, och det jag ser när Legio rör på sig är att även det liknar Putte Topline. Kjelle tycker han är lite vek i bakkotorna än så länge, han har långa fina kotor och behöver bygga upp styrkan där ordentligt så att han orkar trycka igenom baksteget och trycka ifrån ordentligt. När han tränat upp den styrkan kommer han bli väldigt spänstig. Jag gillar ju även den korta ryggen och att han breddar fint, det kommer bli ett väldigt effektivt baksteg när han är fullt upptränad och har den rätta styrkan bak. När han kom in i stallet efteråt drog han inte en pust, man kunde nog ha selat om honom och kört ett jobb till, så han får ordentligt med träning, konditionen verkar riktigt bra. Jag tycker det ser mycket bra ut, och får han nu nöta på med styrketräning / kordination blandat med något tempojobb emellanåt så kommer det här bli riktigt bra.

Kjelle hade nyligen mätt honom och han mäter 154/155 cm.

Efter jobbet fick han dricka lite, vila en stund i boxen och sen ut i hagen och njuta av den fina vårsolen som uppenbarade sig i dag.

Laurentius Legio

Jag tog några bilder, du ser dom i "Galleri Legio"

Ps. Putte Topline vann idag Bronsfinalen (V75) på Åby på nya rekordet 12,8aM. 220.000kr var segern värd och Putte har nu tjänat 952.800kr. Grattis till ägargänget kring Putte! Putte Topline e. Viking´s Way - Lystra Topline är alltså halvbror med Laurentius Legio och Laurentius Romeo.

 

<67189>

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)