Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Opererad

2014-10-01

Laurentius Cavallo blev opererad i halsen / gomsegel / den 22/9 på kliniken på Bergsåker.

Ingreppet gick bra och här nedan kan ni läsa journalen:

Jag pratade även med en tjej som assisterade vid operationen och hon sa att allt hade gått som normalt. Man hade justerat gomseglet, det man hade sett var att struplocket inte kunde arbeta riktigt som det skulle. Nu har man justerat gomseglet och därmed skall struplocket fungera normalt och hästen ska få full tillgång till luft/syre framöver.

Det verkar helt okey med Cavallo efteråt, det ser ut som det ska (ser ju förstås inte så roligt ut, men det ser normalt ut) och han går nu i sjukhage så att såret får läka ihop ordentligt. Efter 4 veckor är det återbesök och förhoppningsvis får han då klartecken att börja träna igen.

Uppdatering <141010>

Allt är helt okey med Calle, såret läker som det ska och idag är det ungefär 2 cm kvar att läka men allt går enligt plan. Han har sedan i onsdags fått gå ut i normal hage och är jätteglad för det och springer runt som bara den. Torsdag om 2 veckor är det återbesök för att se att allt är okey innan man börjar träna igen.

Uppdatering <141026>

Veterinären kollade på Cavallo i torsdags. Calle var fortfarande lite svullen i halsen och vet. rekomenderade ytterligare två veckors vila från träning. I övrigt är allt okey.

Antal kommentarer: 2

2014-10-10 23:15:12 - Eva

Skönt att höra att allt läker som det ska.
Spännande blir det nu framöver och se om det ger någon effekt, vi hoppas såklart!!

2014-11-20 09:05:24 - Tom

Något nytt om hur det går för Calle?
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)