Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Redo för träning

2014-07-31

Vi var upp till Sundvall och hälsade på ute på Per Linderoths gård, han huserar ju på Åke Svansteds gamla gård, Mellangård i Matfors.

Vi möttes av en underbar natur och en härlig miljö för hästarna att vistas i. Mycket skog (ger mycket syre), stora ytor och hagar, fin miljö och vattnet i bakgrunden.

Laurentius Cavallo har bara gått i hagen sen han kom upp, har ju blivit behandlad och bara fått tagit det lugnt.

Hans skötare, Anneli, har fått se till så han haft det bra under tiden han inte tränat.

När vi dök upp på gården så vilade Cavallo ut inne i boxen eftersom veterinären var i antågande för ett återbesök.

Medans vi väntade så körde Per runt oss och visade upp träningsbanorn och omgivningen. Det finns väldigt fina träningsmöjligheter med slinga, backe 850 meter med bra lutning och en 1500 meter lång rakbana där man kör 800m-intervaller, alla breda och fina och med riktigt fint underlag.

Pers verksamhet växer mycket för tillfället och den senaste tidens framgångar har gjort att det hela tiden dyker upp nya hästar. Man har plats med 37 hästar på den egna gården  och har därmed fått börja inackordera hästarna hos grannar i byn. Från den 1 september har Per hyrt ett stall en kilometer från sig dit Anneli ska få flytta med sina hästar. Träningsbanorna ligger precis mitt emellan dessa 2 ställen så de möts upp på mitten helt enkelt inför varje träningspass.

Tillbaka vid stallen så var det dags för veterinären att kolla på Cavallo så Anneli fick springa och visa upp honom vartefter de böjde igenom honom.

Veterinären tyckte han hade svarat väldigt bra på behandlingen och gav klartecken till Per att han fick börja jogga igång honom så från nästa vecka så kommer man börja sätta igång honom igen,

Det blir spännande att höra med Per om nån månad hur Cavallo känns och vad Per tycker om honom.

Cavallo fick några kilo morötter att mumsa på i sommarvärmen innan vi åkte.

Antal kommentarer: 1

2014-08-29 21:45:48 - Roland&Eva

Hoppas på lite info om hur det går för Calle efter bergsåker besöket.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)