Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Gävle 2/6

2014-06-02

Hans-Owe värmde Laurentius Cavallo på slingan tillsammans med Ametrin och var därmed aldrig ute på banan och visade upp sig. Hans-Owe tyckte att Cavallo var väldigt lugn i värmningen, så det var positivt.

I loppet blev det enkelt ledningen och sen satt Hans-Owe bara och väntade på att (4) Thaitec och Jörgen Westholm skulle komma och överta. 500: 13,0, 1000: 14,2, 1500: 13,9. Ledaren vann enkelt på 14,2. Laurentius Cavallo fick lämna nån längd i sista sväng och såg kanske inte lika spänstig ut som vanligt. Hans-Owe fick sitta och bära honom lite så han inte skulle galoppera och ville inte mana på honom utan säkrade en 4e plats på 14,8aM.

Cavallo gick med järnskor och sula, öppet huvudlag, bomull och fast huva och det var nog inte hans favoritbalans vad det såg ut som men vi fick iallafall med oss ett resultat så vi slapp gå ut i kval nästa gång. 

Hans-Owe sa att det gäller att få honom att slappna av ordentligt, han är lite spänd mest hela tiden. Starten verkar inte vara det minsta problem utan han är som en pil iväg bakom bilen men sen slappnar han inte riktigt av. Cavallo måste få växa lite mentalt genom att få gå genom mål (i trav) och med full fart ett par lopp så hans självförtroende stärks. Hittills har det varit full fart i loppen (även denna gång med 13,9 första 1500) och det är klart att man blir lite tagen till slut.

Cavallo har nu bara 107 poäng så nu gäller det att hitta en lämplig uppgift.

Antal kommentarer: 1

2014-06-08 20:14:07 - Roland & Eva

Svårt att hitta några proppar som Calle kan komma med i, kanske Eskilstuna den 24 juni ett 1640a lopp och ett breddlopp.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)