Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Mantorp 12/5

2014-05-12

Laurentius Cavallo var väldigt lugn på vägen ner och inför loppet på Mantorp. Hans-Owe värmde Cavallo ensam på banan och han var väldigt cool då med, även när hästar kom upp breve så lyssnade han fint på HOS signaler. 

I starten klev han iväg väldigt fint, fick kanske köra lite för länge för att nå spets, men det är ju bara att räkna med från spår 8 bakom bilen. 500 öppnades på 13,6 och sedan kom Anders Svanstedt och övertog ledningen och 1000 öppnades på 13,9, lite fortare än vad man hade hoppats på, speciellt som banan var krävande och stenhård.

Cavallo hade mycket krafter kvar på upploppet, det hade i och för sig inte blivit någon lucka från rygg på ledaren och hade slutat 4a-5a. Tyvärr blev han stum i benen av den hårda banan och galopperade 100 kvar. Hans-Owe tycke sig höra något från halsen också.

Cavallo blev kollad av veterinär under tisdagen och det fanns lite slem i halsen, man skulle försöka hitta något bra slemlösande medel (96 timmar karrens) för det var inte så mycket att det behövdes något starkare. Man fick även behandla framknäna som tagit stryk av den hårda banan (tuppkam, 14 dagars karens).

Hans-Owe tycker han känns stark formmässigt och att det finns en mycket bra kapacitet i honom bara vi får honom att trava hela vägen.

Till nästa start kommer man även sätta på sulor under skorna så det blir lite mjukare så Calle förhoppningsvis tycker det blir lite skönare, barfota får vi avvakta ett litet tag med. Ny start planeras om 2-3 veckor.

Antal kommentarer: 1

2014-05-14 02:00:27 - Roland & Eva

Bra att han höll sig lugnare under lopp och värmning, det pekar åt rätt håll att hushålla med krafterna, synd på galoppen. Hoppas att det har vänt med alla motgångar nu, vi behöver lite framgångar så vi inte tappar sugen.;)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)