Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Solvalla 2/5

2014-05-02

Inför tävlingarna var Laurentius Cavallo väldigt lugn och fin.

Hans-Owe körde lugnt med honom i värmningen och hela tiden i rygg på en annan häst. Hans-Owe var mycket nöjd efteråt, både med hur han kändes men framförallt att han var så lugn och fin.

I provstarten såg han lite mer laddad ut, han vet när det är dags för tävling. Bakom bilens vingar såg det säkert och stabilt ut och Cavallo bara sprintade fram till spets, tyvärr blev han lite för pigg, öppnade 500 på 12,4 och 1000 meter på 14,3. 

Han fick (9) utvändigt om sig och när han noterade honom i ögonvrån tog han tag i grejerna och bara försvarade sig. Cavallo avslutade sista varvet på 13,7 med sista 500 efter 13,4. Hade han fått en godkänd tid hade han landat på 1.13,9/2140 auto.

Ca. 250 meter kvar slog mjölksyran till, men Cavallo ville inte ge sig utan kämpade så länge han bara kunde, 100 meter före mål så blir han så muskeltrött så han går över i passgång, annars hade han fått med sig ett 2a pris.

 Passgång

Hans-Owe tyckte först och främst att det är synd att han blir så pigg och förbrukar krafterna lite felaktigt, han försökte få ned tempot men när han får en motståndare i ögonvrån så tar han bara i, vill verkligen vara först. Samtidigt så är han helt underbar att köra, hans teknik är suverän och det känns som man bara svävar fram på banan, att det går 14 märks inte överhuvudtaget.

Han blir starkare och orkar med sin kropp mer och mer och lär vara riktigt bra om 1-2 starter om han tar loppen på rätt sätt men det är förstås väldigt viktigt att han lär sig att lugna ner sig och förbruka krafterna när kusken vill det.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)