Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Solvalla 4/4

2014-04-05

Vi möttes av ett soligt och vårigt Solvalla idag. Det enda orosmolnet på himlen var hur Cavallo skulle sköta sig idag, så att det inte skulle bli något tok så han skulle bli för laddad och galoppera.

Laurentius Cavallo

Vi såg inte värmningen men enligt Hans-Owe var han lugn och fin. De hade varit med bakom bilen så han skulle bli van med vingen men man hade inte varit med och kört i själva startögonblicket utan tagit upp. Allt väl så långt.

Laurentius Cavallo

Man var jäkligt nervös inför själva startmomentet så det inte skulle hända något som skulle störa / stressa upp / Calle.

Tror ni inte att det materialfel!! Nr 6 var jag nära att leta upp och skälla ut. Inte bra.... Cavallo blev lite laddad av det förstås och var lite ivirg bakom startbilen. Nickade till lite precis innan start och vi höll andan i en sekund men sen när själva starten gick klev han iväg som en pil. 1:an körde rejält in i första svöng med Cavallo utvändigt och efter 300 meter sitter Cavallo i spets men då kommer (5) Melander farande och 500 meter öppnas på 10,5!, Hans-Owe släpper förstås men tempot hålls uppe och 1000 meter öppnas på 11,8! Huja! Tuff årsdebut. Cavallo får rejält med mjölksyra i benen 700 kvar när 1500 meter öppnas på 12,5! Ett sånt här lopp i årsdebuten var kanske inte planen, vinnaren kliver in i mål på 13,3! Vi pratar hästar som tjänat högst 100.000kr och med ett förstapris på beskedliga 30.000kr. Huja, tuffa bud på Solvalla!

Enligt Hans-Owe gick han över i passgång med all mjölksyra i benen men efter en kort bit hade det släppt lite och han tog trav igen, ovanligt sa Hans-Owe, normalt blir det galopp där. Cavallo fick bara jogga in i mål. Efteråt skrittades Cavallo länge, både på banan och på stallbacken för att transportera bort all mjölksyra ut kroppen. Hans-Owe sa att för att klara ett sånt här lopp behöver han ha ett par lopp i kroppen eftersom han inte fått några riktigt ordentliga tempojobb i träning inför detta.

Vi hoppas han kommer ur detta på rätt sätt så kommer vi igen!

Antal kommentarer: 1

2014-04-06 20:01:08 - Tom Hansen

Det blev tyvärr alldeles för tufft för Calle efter 6 månaders frånvaro från tävlingsovalen. Vi får hoppas att Calle tar denna rejäla tömningen på rätt sätt.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)