Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Solvalla 28/9

2013-09-28

Laurentius Cavallo är en riktigt fin häst men som pga ren orutin galopperade bort en 2a plats idag på Solvalla.

Laurentius Cavallo

Inför loppet var Calle lugn och fin. Värmningen såg bara bra ut och Hans-Owe var jättenöjd efteråt.

Laurentius Cavallo

Från sitt 12e spår bakom bilen var Cavallo helt stabil och man kom igenom riktigt fint och via 3e spår kunde man köra fram i dödens för att senare bli avlöst, av favoriten, och därmed få 2a utvändigt efter 500m  (13,9) med (4) i ledningen som öppnade 1000 meter på 16,0 och det var nog ett beskedligare tempo ön vad man kunde tro på / hoppas på. 800 kvar markerar dom attack bakifrån och ca 650 kvar går Hans-Owe ut i attack i 3e spår. Calle bryter ner lite i sista sväng och HOS får korrigera honom utåt samt mana på honom om vartannat och till slut så galopperar Calle av ren orutin när han inte riktigt vet vad han ska göra och blir lite ofokuserad. Det är förmodligen en 2a plats som ryker. Åt vinnaren hade det inte varit något att göra åt då loppet gick i 10-tempo sista 650 metrarna och ledaren fick ett par längder tillgodo ut ur sista sväng.

Hans-Owe tyckte förstås att det var tråkigt men samtidigt känner han en sån pass kapacitet i Calle att han känner tillförsikt. Han kommer för säkerhets skull kolla upp Cavallo med veterinären nästa vecka så det inte är något som behöver fixas till iom att han bröt ner lite i sista sväng, men det kan lika gärna vara orutin.

Allt väl med Calle direkt efter loppet iallafall som återhämtade sig bra och sen fick en dusch och en promenad runt stallbacken. Efteråt fick han lite moröter av delägare som var på plats.

<131001>

Veterinären gick idag igenom Calle som hade lite känningar i höger bakknä som behövdes behandlas, man passade även på att ge framknäna en liten rundsmörjning då han var lite öm där. Det var säkert känningarna i bakknät som gjorde att han bröt ner lite och sedan galopperade i lördags.

Antal kommentarer: 1

2013-09-30 12:54:50 - Eva

Såklart synd med galoppen :-( men jäklar vad fin han såg ut innan det :)
Känns jättekul och spännande detta :)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)