Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Tränar igen

2013-07-02

Som jag skrivit om så fick Laurentius Cavallo ett fult sår på bakknät i midsommras. För icke insatta kan det vara svårt att lokalisera bakknät på en häst, därav nedan bild.

Det såg inte så kul ut i två dagar men sen så blev det bara bättre och bättre. Han hade ingen feber eller nåt utan det har läkt fint vilket gjort att han har fått börja träna igen den här veckan.

Jag påbörjade idag min semester och det firade jag med att åka till Nygård / Sundbergs och fick där köra Calle i ett träningsjobb. Det var även debut i min nya hjälm som jag fick i morgongåva, bröllopet 18 maj.

Laurentius Cavallo

Vi körde några lugna bakvarv och ett par varv i något snabbare tempo på rundbanan, därefter blev det några repor på rakbanan efter 1.37 som snabbast så här första passet efter en veckas vila.

Laurentius Cavallo

Det var förstås ingenting för Calle som var pigg och gärna hade velat springa fortare, han var oberörd efteråt. Han ska få träna ett par veckor och känns allt bra då så kommer Hans-Owe leta upp nåt lämpligt lopp åt honom.

En liten kort film hur det såg ut:

 

Efteråt blev det en dusch, lite vila i boxen, morötter och så en liten stund på gången där han blev finborstad och tillsnyggad innan det var dags för kvällsmat och vila.

Antal kommentarer: 3

2013-07-02 23:56:43 - Angelica

Fina bilder på fin häst och snygg hjälm 8-) Bra morgongåva, vad jag vet är det hjälmtvång hos stall Sundberg ;)

2013-07-09 01:15:00 - Lars, StallLagerkrans

Hans-Owe körde Cavallo i ett jobb idag (130708) och han var jättenöjd med hur det kändes. Han ska få några jobb till för att se och känna att han håller sig lugn och stabil. Han gick barfota i dagens jobb och kommer få göra så några gånger. När han fått upp den perfekta spänsten är det dags att prova att starta igen. / Lars

2013-07-17 02:03:02 - Lars, StallLagerkrans

Hej, Hans-Owe är jättenöjd med Calle i träning och han ska nu titta i propparna och se efter ett lämpligt lopp. Calle har varit lugn och fin hemma och känns faktiskt ännu finare i jobben nu. Vi håller utkik i startlistorna den närmaste tiden..... / Lars
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)