Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Eskilstuna 4/6

2013-06-04

Laurentius Cavallo gjorde ikväll debut på Eskilstuna, tyvärr blev han lite väl ivrig och galopperade upprepat och blev diskvalificerad.

Laurentius Cavallo

Hans-Owe var mycket nöjd med Laurentius Cavallo i värmningen där han fick avsluta med 16/400m. Han spelade till favorit (23 för 10) och såg fin och lugn ut även i provstarten.

Laurentius Cavallo

I voltningen kände Hans-Owe att Cavallo blev mer spänd och i starten var han väldigt ivrig när det kom hästar på båda sidorna och slog på en hejdlös galopp, tappade massor och dagen var förstörd. Hans-Owe körde runt som träning iallafall men det blev galopp även efter 700 meter och sen efter 1700 meter och därmed blev han diskvalificerad. Enligt Hans-Owe kom hästen inte ner i varv utan för ivrig och därav galopperna. Jag filmade:

Jag har klockat tiderna mellan galopperna till 16,5/600m, 14,5/800m och 18/300m, det blir totalt 15,9/1700m i trav och med galopperna blev det ca 1.21/2140 meter, men diskad.

Hans-Owe var förstås inte nöjd, det blir att åka hem och träna med sikte på att få honom lugnare samt säkrare i startmomentet. Förmodligen lär veterinären gå igenom honom också. Det är bara att bita ihop och komma igen om en månad eller så.

Laurentius Cavallo

Antal kommentarer: 1

2013-06-13 00:50:40 - Lars, StalLagerkrans

Calle gick lätt i slutet av förra veckan och ett jobb i början på den här veckan och kändes kanonfin, även lugn, så Hans-Owe tycker inte det finns nån andel att låta veterinären gå igenom honom när allt känns så bra. Det blir till att "döva" honom ordentligt i nästa start. Hans-Owe skulle kolla propparna och se nåt lämpligt nära hemmaplan för att slippa stressa honom med långresa. / Lars
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)