Här kommer det löpande info om Laurentius Cavallo

Kval S 8/5

2013-05-02

Kl. 02.00 den 18 maj 2010 födde Light of day en hingst e. Thai Tanic.

Nu nästan precis 3 år senare är det dags för honom att påbörja sin karriär genom att gå kvallopp på Solvalla på onsdag 8/5.

Nu ska vi börja få svar på om vårt val av partner till Lighten stämde så bra som vi trodde. Lighten som har mycket Speedy Crown i sig skulle outcrossas med Star´s Pride-blod och den bästa grenen är förstås Viking Kronos, sen ville vi få en återkoppling till Lightens franska blod vilket Thai Tanic kunde bidra med sin morfar Ideal du Gazeau. Sen ville vi ha en hingst med fina kotor och med en perfekt teknik vilket också Thai Tanic stämde in på och valet kändes klockrent. Det har också visat sig att blodskorsningen Viking Kronos vs. Buvetier d´Aunou har potential att bli en "golden cross", och tittar vi bara på årets 3-årskull så har vi Boys Going In, Baschapi In och Mellby Big Peat som visat mycket fina resurser.

Det ska bli riktigt spännande att se vad Cavallo kan uträtta på tävlingsbanan!

Kvalloppet går som kvallopp 1 klockan 16.45 och startlistan ser ut så här:

2140 volt:

1. Kemas Winnie (Nur Ti) JK, Credit Winner-Varna Boko, sto 3 år

2. Decena*(FI) (Nur Ti) BG, Credit Winner-Dillers, sto 3 år

3. Laurentius Cavallo (HOS), Thai Tanic-Light of day, valack 3 år

4. Famous Fayline (SHJ), tjänat 1.387.000kr, valack 6 år

5. Rigatoni (Wal Ro) JU, Deweycheatumnhowe-Canneloni, sto 3 år

 

Alla 3-åringarna ser väldigt intressanta ut på pappret, (5) Rigatoni är ju syster med Orrecchietti tex. Och Nurmos hästar brukar vara bra förberedda så det kan bli en bra värdemätare åt Calle även om det bara är 4 hästar med i gruppen. (4) Famous Fayline lär väl göra sitt eget lopp.

 

Det kommer finnas 2 biljetter per delägare i stallbacksentrén. Hans-Owe lär värma Calle omkring kl. 15.30 och loppet går alltså 16.45. Väl mött!

Antal kommentarer: 3

2013-05-03 09:00:42 - Anna

Hej.
Äntligen är det dax för vår fina "Calle" att få visa upp sig.. Tyvärr måste jag jobba denna stora dag, men jag håller alla tummar att allt går väl, hoppas ni filmar så man kan få se i efterhand.. Stort lycka till ! :D hoppas han sköter sig så vi får se honom på banan igen, då lägger jag bokslut o dekl åt sidan o kommer på stört :). Häls Anna (star)(star)

2013-05-03 23:47:48 - Eva

Vi kommer såklart!! Detta vill man ju inte missa!
Eva och Roland

2013-05-06 19:48:30 - Winn Johansson, winn@spray.se

Vad spännande! Håller tummarna och hoppas på ett rent och snabbt trav. Har en bit till Valla så det får bli en resa dit en annan gång.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)